Yıldız : Rusya dan ertelenme talep edeceğiz …

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya da alınan doğalgazın fiyatının yüksek olduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde yapacakları görüşmede önemli yaklaşımlar elde edileceğini söyledi. Bakan Yıldız, " Rusya ile yapacağımız görüşme sırasında doğalgazda "Al ya da öteleme miktarının" ertelenmesini talep edeceğiz. " dedi.

 

Enerji Bakanı Yıldız, Sheraton Oteli nde düzenlenen " Türkiye nin Petrol Potansiyeli ve Arama Üretim Sektöründe Yeni Yatırım İmkanları " konulu panele katıldı. Panelin kapanışında bir konuşma yapan Bakan Yıldız, yerli kaynakların ülkenin faydasına kullanılması için çalıştıklarını belirtti. Yerli kaynakların doğru kullanılması gerektiğini hatırlatan Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı nın büyütülmesi ve yeni Petrol Yasası üzerinde durduklarını kaydeti.

 

Programdan ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, Rus yetkililerle önümüzdeki günlerde yapacakları görüşmede Rusya dan alınan doğalgazın fiyatının yüksek olduğunu hatırlatacaklarını belirterek, bu konuda önemli yaklaşımlar elde edeceklerini bildirdi. Rusya Federasyonu ile doğalgaz boru nattı, nükleer enerji projeleri gibi stratejik işbirliği içerisinde olacaklarını aktaran Bakan Yıldız, " Rusya ile yapacağımız görüşme sırasında doğalgazda "Al ya da öteleme miktarının" ertelenmesini talep edeceğiz. " dedi.

 

İster özel sektörün ister kamu sektörünün Türkmenistan doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gönderilmesi konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldız, bu çalışmanın gercekleşmesi halinde önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Yıldız, Türkiye ye gelen doğalgazın az veya fazla olmasının çeşitli zararları beraberinde getireceğini, doğalgazın Türkiye ye gelme miktarının Putin ile yapacakları görüşme sonucu netleşeceğini kaydetti.

 

Bakan Yıldız a panele katılımından dolayı bir plaket verildi. (CİHAN) 11 Ocak 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR