APC by Schneider Electric’ten Back-UPS

Kritik güç ve soğutma sistemlerinde global bir lider olan APC by Schneider Electric tarafından geliştirilen yeni kesintisiz güç kaynağı Back-UPS Pro, ev ofislerini ve iş yerlerini güç kesintilerinin neden olduğu aksaklıklardan ve yüksek maliyetlerden koruyor.

 

Back UPS Pro, kullanılmayan çevre birimlere giden gücü otomatik olarak kesip gereksiz enerji harcamalarını durdurarak kullanıcının tasarruf etmesini sağlayan güç tasarrufu çıkışlarının yanı sıra, enerjiden tasarruf etmek ve pil ömrünü uzatmak için enerji kullanım göstergesine sahip olan bir LCD panele ve otomatik gerilim düzenleme (AVR) baypas özelliğine sahiptir.

 

Kesintisiz güç kaynaklarının ev ve ofisler için önemine değinen APC by Schneider Electric’in Ev ve Kurumsal Ağlar Başkan Yardımcısı Dave Johnson “Çalışma süresi; gerilimdeki dalgalanmalar, ani yükselmeler ve güç kayıplarına karşı genellikle korunmasız olan ev ofisleri ve işyerleri için son derece kritik bir konu. Düşük güç ortamları ve güç kesintileri, önemli verilerin, satışların ve hatta bütün bilgisayar ağının kaybedilmesine neden olabiliyor. Back-UPS Pro, aksama sürelerinin neden olduğu sonuçları ve yüksek maliyetleri azaltarak kullanıcıların çalışmalarını kaydetmesi ya da bir işlemi tamamlamaları için gerekli olan kesintisiz çalışmayı garanti eder. Tipik olarak sadece tek bir kez aksama olsa bile, bunun bedelini tüm birim öder” diye konuştu.

 

Back UPS Pro daha fazla enerji ve maliyet tasarrufu sağlıyor …

APC Back-UPS Pro’nun altı ila on çıkışa sahip olan ve 92 ile 164 dakika arasında çalışma süresi sunan birçok modeli bulunuyor. Bağlı cihazların enerji kullanımını azaltan güç tasarrufu çıkışları, kullanılmayan bileşenlere giden gücü keserek UPS başına ve yıllık yerel elektrik tarifelerine bağlı olarak 25€’dan daha fazla enerji ve maliyet tasarruf sağlar.

 

Bütün Back-UPS Pro modelleri, otomatik gerilim düzenlemesi (AVR) özelliğine sahiptir. AVR düşük ve yüksek gerilimleri anında güvenli seviyelere ayarlayarak kesinti ve yüksek gerilim durumlarında çalışabilir ve güç kesintileri için pilden tasarruf edilmesini sağlar. Ayrıca, transformatörü ihtiyaç duyulan ana kadar otomatik olarak baypas ederek normal çalışma koşullarında bile daha az güç tüketimi sağlayarak normal çalışma koşullarında bile daha fazla elektrik tasarrufu sağlayan bir AVR baypas özelliği bulunmaktadır.

 

Back-UPS Pro modellerinde, kullanıcıların yükleme, tahmini çalışma süresi, giriş gerilimi ve diğer kritik diagnostik ve sistem bilgileri arasında kolayca gezinmesine olanak veren bir LCD ekranı bulunmaktadır. Back UPS Pro ile artık bir UPS ünitesinden gelen seslerin anlamını çözmek zorunda kalmadan, tek bir düğmeye basmak alarmı susturmak mümkün olmaktadır.

 

Back UPS Pro ile birlikte sunulan PowerChute® Personal Edition yazılımı, ünite geçmişi, bildirim seçenekleri ve güç durumu hakkında bilgi vererek UPS’nin gelişmiş şekilde yönetilmesini sağlar. Kurulduğu zaman, dosyaları saklayan ve otomatik olarak kapanan bu yazılım, dosyaları kaydeder ve kullanıcılar bilgisayarla meşgul olmadığında bilgisayarı kapatır. www.ALTERNATURK.org / 24.05.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR