Peter Löscher : Türkiye yi köprü olarak görüyoruz

Siemens in, Türkiye deki 153 ncü yılında "Sürdürülebilir Gelecek" konulu konferansı gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Siemens AG Dünya Başkanı ve CEO su Peter Löscher, Türkiye nin, inovasyon konusunda çok iyi bir konumda olduğunu belirterek, ülkenin, eğitimli genç nüfusuyla yeni şekillenen global ortama çok daha hazırlıklı olduğunu söyledi.

 

Siemens AŞ tarafında organize edilen "Sürdürülebilir Gelecek" konulu konferans, bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

İş dünyası başta olmak üzere, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve yetkili kurumların temsilcilerinin biraraya geldiği etkinlikte, doğal kaynakları koruyarak su üretimi, yenilenebilir enerjinin gelecekteki rolü, çevreci veri merkezleri, sürdürülebilir sağlık sistemi gibi güncel konular ele alındı.

 

500’ün üzerinde katılımcının yer aldığı "Siemens Answers: Sustainable Future" konferansın açılışında konuşan Siemens AG Dünya Başkanı ve CEO’su Peter Löscher, halihazırda, dünyanın geri koyabileceğinden yüzde 20 fazlasını harcadığına işaret etti. 2007 sonrasında hızlı bir şehirleşmenin yaşandığını belirten Löscher, 2 milyara yakın kişinin daha şehirlere göç edeceğini, bunun da beraberinde yeni sorunları getireceğini söyledi.

 

“Kriz bitti diyemeyiz. hala içindeyiz. Hala çok kırılgan bir ortam var” diyen Löscher, hükümetlerin devreye aldıkları ekonomik paketlerle durumu düzelteceklerine inandığını kaydetti. Yeni dönemde çok daha düşük büyüme hızlarının söz konusu olacağını ifade eden Löscher, "G7 den G6 ya geçiş olacak" öngörüsünü paylaştı.

 

Siemens olarak en acil sorunları ele aldıklarını belirten Löscher, bunlar arasında saydığı mega kentlerin trafik sorununun, büyük bir enerji sarfiyatını beraberinde getirdiğini söyledi. Üretilen enerjinin yüzde 75 inin büyük şehirlerde harcandığını hatırlatan Löscher, bu konuda yenilikçi çözümler için çalıştıklarını belirtti.

 

Siemens in, Türkiye de 153 ncü yılını kutladığını ifade eden Löscher, şirketin Gebze de açtığı 150 milyon avroluk fabrika ile sadece Türkiye ye değil, tüm dünyaya ürün tedarik ettiğini söyledi. Löscher, ekonomi için çok olumlu sonuçlar getirdiğini söylediği tesis için, "en karlı üretim merkezlerimizden biri" ifadesini kullandı. Löscher, dünya çapında bir örnek olduğunu söylediği, LEED sertifikalı tesislerde şimdiye kadar enerjide yüzde 25, su konusundaysa yüzde 50’ye varan oranda tasarruf sağlandığını kaydetti. 

 

Ekonomik başarının ön şartının inovasyon olduğunu belirten Löscher, Ar-ge alanında lider olmak istediklerini söyledi. Siemens te, günde 35 inovasyonun yapıldığı bilgisini veren Löscher, bunların yüzde 16 sının yeşil ürünlere yönelik olduğunu açıkladı. Türkiye nin, inovasyon konusunda çok iyi bir konumda olduğunu ifade eden Löscher, eğitimli genç nüfusuyla yeni şekillenen global ortama çok daha hazırlıklı olduğunu vurguladı. Türkiye yi, köprü olarak gördüklerini belirten Löscher, "dolayısıyla Türkiye, Siemens için kritik bir ülkedir" ifadesini kullandı. www.turk.internet.com / 01.06.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR