Güngören de Bilimsel Proje Yarışması

Güngören Belediyesi nin Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Ligi kapsamında gerçekleştirilen “Bilimsel Proje Yarışması” ilginç ve ekonomik çalışmalarıyla dikkat çekti.

 

Yarışmaya katılan öğrencilerin kimi çevre düzenlemesine önem verdi, kimi fizik kanunlarına, kimi trafiğe çözüm buldu kimi de gündelik yaşama. Yarışmada dereceye giren projeler, Güngören Belediyesi Kültür Merkezi nde sergilendi. Açılışını Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Derviş Kahraman ın yaptığı sergide, ilköğretim okulları arasında birincilik ödülünü almaya hak kazanan Kemal Kaya İlköğretim Okulu öğrencisi İbrahim Demir çalışmasını anlattı. Demir, tamamen güneş enerjisi ile çalışan masa aspiratörünün hem düşük üretim hem de sıfır enerji maliyeti açıdan önemine işaret etti. İkincilik ödülüne ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Uğur Toker in “Şarjın Bitmesin” adlı bilimsel projesi layık görüldü. Gündelik hayatta kolaylık getirmesiyle dikkat çeken Toker in düzeneği, 3-5 liralık maliyetle hazırlandı. Kolaylıkla çantada taşınabilen buluş, şarjı biten cep telefonunu yeniden şarj etmeyi sağlıyor.

 

Ortaöğretim okulları arasında gerçekleştirilen “Bilimsel Proje Yarışması”nda ise birincilik ödülünü İzzet Ünver Lisesi öğrencisi Gülsüm Akdaş ın hazırladığı “Elektriğin Marifeti” isimli çalışması kazandı. Projede elektrik akımlarının basit bir sistemle nasıl çalıştığı ve neler yapılabileceği anlatılıyor. İkincilik ödülünü ise Osman Ülkümen Lisesi öğrencileri Volkan Gün ve Figen Temiz in hazırladığı “Güneş Enerjisi ile Besinlerin Isıtılması ve Pişirilmesi” projesi elde etti. Öğrenciler projeleri sayesinde, elektrik ve doğalgaz kullanmadan tamamen güneş enerjisi ile besinlerin sağlıklı bir şekilde pişirilmesini öngörüyor.

 

Yarışmada ayrıca, Genç Osman ın Has Bahçesi, Yuvarlanan Taşlar Abidesi, Işıklı Yol Bariyeri ve Masajcı Kulaklık gibi ilginç ve kayda değer projeler de dikkat çekti. Aylar süren çalışmalar neticesinde projelerini danışman öğretmenleriyle birlikte geliştiren öğrencilere ödüllerini Başkan Yardımcısı Derviş Kahraman verdi. www.haberfx.net / 03.06.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR