Halka arzı için geri sayım başladı, talep toplama tarihleri 09-10-11 Haziran

Halka arz için nisan ayında düğmeye basan Anel Elektrik in, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.  öncülüğünde yapılacak halka arzında 09-10-11 Haziran 2010 tarihlerinde 5-6 TL  fiyat aralığında talep toplanacak. 7 ülkede 48 dev yapının projelendirmeden anahtar teslimine elektrik ve elektromekanik taahhüdünü sunan şirketin yüzde 50 si yurt içi yatırımcılara, yüzde 50 si yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

 

Elektrik ve Mekanik Taahhüt İşleri, Güneş Enerjisi Faaliyetleri ve Anel İş Merkezi nin içerisinde yer aldığı gayrimenkul portföyünü bünyesinde bulunduran Anel Elektrik in halka arzdan elde edeceği gelirin tamamı şirketin kasasına girecek ve yeni projelerin finansmanında kullanılacak. Sermayesi de 30,6 milyon TL den 46,6 milyon TL ye ulaşacak. Şirketin ek satış  hakkı ile 2,4 milyon adet hissenin halka açılması planlanıyor. Ek satış  dahil  edildiğinde halka arz büyüklüğü 92,0 ila 110,4 milyon TL arasında olacak.  

 

Halka arzda eş liderler şunlar:

Finans  Yatırım, Garanti Yatırım, Gedik Yatırım, Halk Yatırım, Vakıf Yatırım, Yapı Kredi Yatırım ve Yatırım Finansman

 

Konsorsiyum üyeleri ise şöyle:

Acar Yatırım, Ak Yatırım, ALTERNATİF Yatırım, Anadolu Yatırım, Ata Online, Ata Yatırım, Bizim Menkul, Camiş Menkul, Delta Menkul, Eczacıbaşı Menkul, Ekinciler Yatırım, Fortis Yatırım, Global Menkul, İnfo Yatırım, Meksa Yatırım, Metro Yatırım, Strateji Menkul, Şeker Yatırım, Tacirler Menkul, Taksim Yatırım, Tekstil Menkul, Ziraat Yatırım.

 

Anel Grup un çok sayıda yurt içi ve yurt dışı projeye teklif verdiğini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Çelikel, "Yurt içi ve yurt dışında teklif verdiğimiz işlerin toplam tutarı 2,2 milyar dolar. Yurt dışında yine çok uzman olduğumuz Körfez bölgesinde yeni potansiyel iş fırsatlarını yakından takip ediyoruz. Başta Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı, Muskat Havalimanı, Libya Tripoli Havalimanı Batı Terminali, Doha Havalimanı Kuzey Bölümü, Suudi Arabistan Haramain Hızlı Tren İstasyonu, Libya Bingazi Havalimanı, Kuveyt Havalimanı, Ukrayna Borispol Havalimanı ve Katar Hamad City Hastanesi için teklif verdik. Bu tekliflerin toplam tutarı 2 milyar 161 milyon dolar tutuyor. Anel Elektrik in sözleşmesine sahip olduğu ve henüz teslim edilmemiş devam eden iş toplamı 400 milyon doları aşmaktadır. Yaklaşık 2 yıllık dönemi kapsayan imzalanmış bu mevcut projelerimiz arasında yurt dışı işlerin payı yüzde 77 dir. Yurt dışında sürdürülen projeler Katar, Libya, Ukrayna, Gürcistan ve Ürdün ülkelerinde olup, tüm projelerin yüzde 69 u havalimanı, yüzde 24 ü AVM lerden oluşmaktadır. Ayrıca güneş enerjisi alanında bu bölgelerdeki ve Türkiye deki faaliyetlerimizi büyütmek için Almanya nın güneş santrali kurulumunda önde gelen şirketlerinden Ralos ile Anel Enerji şirketimizde stratejik ortaklığa gidiyoruz." dedi.

 

Mega büyüklükte projeler yaptıklarını, bu projeler için finansal gücün kuvvetli olması gerektiğini belirten Rıdvan Çelikel, "Halka arzdan elde edilecek gelir teklif verilen ve sonuçlanma aşamasındaki yüksek potansiyeli bulunan projelerin finansmanında kullanılacak. Bunun dışında Türkiye de güneş enerjisi teşvikinin yasalaşmasıyla yatırım hedeflerimiz bulunuyor. Şeffaf, sürdürülebilir ve kalıcı olmak için halka açılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anel Elektrik in halka arzında yeni bir model geliştirdiklerini kaydeden Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Azası Cafer Bakırhan, yeni modelle 1 yıl sürecek likidite desteği ile daha derin ve etkin bir piyasa oluşumu için bir program oluşturduklarını dile getirdi. www.stargundem.com / ekonomi / 07.06.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR