Mardin Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından AB Leonardo Da Vinci projesi kapsamında yürütülen Güneş Enerjisiyle Sorunlarımızı Çözelim adlı proje, işadamı, sanayici ve tarım sektörüyle uğraşan kesimlerin ilgi odağı oldu.

 

Proje kapsamında Mardin Valiliği nin himayesiyle dünya çapında tanınan akademisyenlerin katıldığı ALTERNATİF Enerji Kaynaklarının Tarımda Kullanımı adlı panel düzenlendi. Ayrıca 9 kişilik bir ekip Avusturya ve İtalya da, iki ayrı grup ise İspanya ve Almanya da güneş enerjisi teknolojisinin son durumuyla ilgili incelemelerde bulundu.

 

Proje katılımcılarından Mardin Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen, Avrupa nın çeşitli ülkelerinde güneş enerjisi teknolojisinin mevcut durumuyla ilgili teknik incelemelerle ilgili şunları söyledi :

 

"Öncelikli olarak şunu belirtmem gerekir ki, Kızıltepe Kaymakamlığı nın hazırlayıp yürüttüğü bu proje, ALTERNATİF ENERJİ kaynakları konusunda Mardin de büyük bir uyanışa vesile oldu. İnceleme için seçilen katılımcıların itinayla seçilmiş olması performansın yükselmesinde çok etkiliydi. Valilik, kaymakamlık, tarım müdürlüğü, organize ve sanayi müdürlüğü, eğitimci, işadamı ve çiftçilerin projeye katılımcı olarak girmesi güneş enerjisi ile ilgili bilinç ağının bütün topluma yayılmasını sağlayacaktır." www.samanyoluhaber.com / 16 Haziran 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR