Sabancı Holding Enerji Grup Başkanı Selahattin Hakman, elektrik faturalarında değişik tarifeler olabileceğini söyledi. Elektronik sayaçların bölge ve hanelere göre en fazla ve en az kullanım zamanlarını belirlediğini hatırlatan Hakman, kullanılan zaman dilimine göre fiyat belirlenebileceğini ifade etti.

 

Hakman, "Bu bilgileri alma imkanı olduğu için profili gördüğümüz için aynı Türk Telekom, mobil şirketleri gibi piyasa serbestleştiğinde diyeceğiz ki; siz tarifeleri şu şekildeki pakete çevirirseniz şöyle bir tasarruf sağlayabilirsiniz." diye konuştu.

 

Enerjisa nın büyüme sürecine katkı sağlayan önemli kilometre taşının yaklaşık 3 milyon müşteriye sahip Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. nin olduğunu kaydeden Hakman, dağıtım ve perakendecilik alanındaki 6 milyon müşteri portföyü hedefine ulaşmak için diğer dağıtım şirketlerinin özelleştirmesiyle ilgilendiklerini belirtti. Sabancı Grubu nun enerji yatırımları hakkında bilgi veren Hakman, Türkiye de Rusya ve Güney Kore nin kurması gündemde olan nükleer santrallerle ilgili olarak kendilerine bir teklif gelmesi halinde değerlendireceklerini ifade etti. Sabancı olarak gaz alanında fırsatlar gördüklerini ve arayışlarının sürdüğünü belirten Hakman, ancak Başkent Doğalgaz şirketiyle ise ilgilenmediklerini söyledi.

 

Başkent EDAŞ CEO su Yetik Mert de özelleştirme sonrası 28 Ocak 2009 da pazara hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Halen 7 ilin dağıtım hizmetini yapan şirket 12 bin 150 kilovatsaat enerji alıp 11 bin 134 kilovatsaat satıyor. Kayıp kaçak oranı yüzde 10. Başkent EDAŞ ın Türkiye dağıtımındaki payı yüzde 6-7 büyüklüğüne denk geliyor. Mert, elektrik abonelerine de seslenerek, 10 yılını dolduran sayaçların değiştirilmesi gerektiğini ancak bunun için kendilerinin zorlayıcı olmalarının söz konusu olmadığını ifade etti. www.zaman.com.tr / Ankara / 19.06.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR