Çevreyi Tahrip Eden Firmalara Ceza

Hidroelektrik santrallerine karşı çıkanlara seslenen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu; "Çevreyi tahrip edenleri cezalandırıcağız dedi.

 

Hidroelektrik santralleri ilgili tartışmalara son noktayı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu koydu.

Eroğlu "Bu barajlarla enerji ihtiyacımızın yüzde 90’ını kendimiz karşılayacağız, çevreyi tahrip edenleri de cezalandırıcağız" dedi.

 

Türkiyenin hidroelektrik potansiyeli 433 milyar kilovat saat. Ancak bunun şu anda sadece 51 milyar kilovat saati işletmeye alınmış durumda.

 

Yani toplam potansiyelimizin sadece yüzde 36’sını kullanabilir durumdayız. Bu da Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını artıyor.

 

Veysel Eroğlu, "Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığı azaltılmalı. Hatırlıyacaksınız doğalgaz vanaları kapatıldı bir tarihte. O zaman imdada hangi tesisler yetişti sanırsınız? Barajlar yetişti, yoksa bütün Türkiye karanlığa gömülecekti. Hidroelektrik santraller olmasaydı barajlar olmasaydı halimiz nice olurdu" dedi.

 

İşte bu santraller enerjide dışa bağımlılığı azaltacak, enerji ihtiyacının yüzde 90’ını karşılayacak.

 

Ancak çevreyi tahrip ettiği gerekçesi ile çevreciler Hidroelektrik santrallerine karşı çıkıyor.

 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu bu konuya da açıklık getirdi, çevreyi tahrip edenleri uyardı.

 

Eroğlu, "Çok açık söylüyorum ÇED’e aykırı işler yapan çevreyi tahrip eden fen ve sanat kaidelerine uygun çalışmayan firmaları kesinlikle cezalandırıcaz" dedi. www.trt.net.tr/Haber / 30 Temmuz 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR