Türk şirketin Türkmenistan da yaptığı fıskiye kompleksi, Guinness Rekorlar Kitabı na girdi

 

Türk Polimeks şirketi tarafından Türkmenistan da inşa edilen Oğuz Han ve 6 oğlu; Ay Han, Gün Han, Yıldız Han, Dağ Han, Deniz Han ve Gök Han ın heykellerinin bulunduğu havuz ve fıskiye kompleksi Guinness Rekorlar Kitabı na girdi. 2008 yılında 14,82 hektar alanda yapılan havuz ve fıskiye kompleksi, son teknolojiyle donatıldı. Komplekste 27 adet fıskiye bulunuyor. Ayrıca, fıskiye kompleksi geceleri güneş enerjisinden elde edilen elektrik enerjisi ile aydınlatılıyor.

 

Türkmenistan, ilk kez 2001 yılında Altın Asır adlı dev Türkmen Halısı ile Guinness Rekorlar Kitabı na girmeyi başarmıştı. Yüzlerce halıcı kadının dokuduğu 301 metrekarelik halı, dünyanın en büyük halısı olarak rekorlar kitabına girmişti. Daha sonra 2008 yılında Türkmenistan da dünyanın en yüksek bayrak direği inşa edildi. 133 metre yüksekliğindeki bayrak direğinde 420 kilogram ağırlığındaki dev bayrak dalgalanıyor. Guinness Rekorlar Kitabı na giren dev Türkmen bayrağı 52,5x35 metre ebadında.

 

Fıskiye kompleksi, 29 Haziran 2008 tarihinde Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov un doğum gününde hizmete açılmıştı. Devlet Başkanı Berdimuhamedov da törende hazır bulunmuştu. www.beyazgazete.com / 31.08.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR