Çiftçinin yüzde 30 unun elektriği kesik

CHP Merkez Yönetim Kurulu Raporu’nda, çiftçinin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğu tespit edildi.

 

Çiftçinin tarımda kullandığı elektrik nedeniyle 900 milyon lira ana para borcu bulunuyor. Elektrik borcuna yürütülen 1.6 milyar lira faiz ile birlikte, toplam borç ise 2,5 milyar liraya ulaşmış durumda. 122 bin tarımsal sulama abonesinin borcu bulunurken, bunların yüzde 30’unun elektriği kesik.

 

CHP Merkez Yönetim Kurulu Raporu’nda, çiftçinin içinde bulunduğu durumun içler acısı olduğu tespit edildi. Çiftçinin tarımda kullandığı elektrik nedeniyle 900 milyon lira ana para borcu bulunuyor. Elektrik borcuna yürütülen 1.6 milyar lira faiz ile birlikte, toplam borç ise 2,5 milyar liraya ulaşmış durumda. 122 bin tarımsal sulama abonesinin borcu bulunurken, bunların yüzde 30’unun elektriği kesik.

 

“1 MİLYAR LİRA KREDİ İCRA TAKİBİNDE”

CHP Merkez Yönetim Kurulu Raporu’nda, çiftçinin içler acısı tablosu gözler önüne serildi. Raporda, çiftçinin borcunu borçla döndürdüğü belirtilerek, “Hükümetin tarıma ayırdığı bütçe yalnızca 5 milyar lira iken, borcunu borç ile döndürmeye çalışan çiftçi, bu miktarın üç katı, tam 15 milyar lira kredi kullanmak zorunda kalıyor. 15 milyar lira kredinin 1 milyar lirası icra takibinde bulunmaktadır” denildi.

 

“KÖY KAHVELERİ, TARLALAR SATILIK”

Raporda, Türkiye’nin en verimli bölgelerinde, köy kahveleri ve tarlalarında satılık ilanlar olduğu ve köylünün traktörünün de haciz altında olduğu ifade edildi. ANKA / 31.08.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR