Alphan Manas’ın Heuliez teklifi Fransa tarafından yetersiz bulundu …

Alphan Manas ın Türkiye de elektrikli araç üretimi gerçekleştirebilme amacı ile Heuliez şirketine yaptığı teklifteki revizyon Fransız yetkililerince kabul edilemez bulundu.

 

Fransa Sanayi Bakanı Christian Estrosi, Türk iş adamı Alphan Manas ın Fransız otomobil karoser üreticisi Heuliez in yüzde 15 ini satın almak için yaptığı teklifi yetersiz bulduklarını söyledi.

 

Fransız basınına konuşan Estrosi, hükümetin, verilen diğer teklifleri de ciddi bir şekilde değerlendirdiğini ifade etti. Alman, Amerikalı ve Fransız şirketlerinin de projeyle ilgilendiğini belirten Fransız bakan, Heuliez in geleceğini garanti altına alacak şirketin seçimi konusundaki çalışmalarını titizlikle sürdüğünü söyledi. Bu arada, Heuliez yöneticileri de, Manas ın yaptığı önerinin, şirketin Fransa daki faaliyetlerini sürdürmesi konusunda garanti getirmediğini belirtirken, sendika temsilcileri ciddi bulmadıklarını savundukları teklifin kabul edilemez olduğunu bildirdiler. Devlet ve bölgesel yönetim de, yaptıkları ve yapacakları maddi katkılardan dolayı Heuliez in geleceği ile yakından ilgileniyor.

 

Fransa nın batısındaki Poitou-Charentes bölgesindeki Heluiez fabrikasında yaklaşık 600 işçi çalışıyor. Bölge meclisi, önceki yıllarda şirkete 5 milyon Euro maddi yardımda bulunmuştu. Geçen yıl kurulan devlete bağlı Stratejik Yatırımlar Ajansı nın ise şirkete 10 milyon Euro yardım yapması gündemde.

 

Fransız Haber Ajansı, Manas ın, İnci Akü ve B Plas isimli Türk şirketleriyle birlikte Heuliez in yüzde 15 ini satın almak için teklifte bulunduğunu duyurmuştu. www.geleceginenerjisi.com / 02.042010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR