Elektrik Mühendisleri Odası(EMO), "79. İzmir Enternasyonal Fuarı" kapsamında başlayacak Enerji Türk Zirvesi nin enerji alanındaki meslek örgütlerinin yok sayılarak düzenlendiğini öne sürdü.

 

Konuya ilişkin ortak bir basın açıklaması yapan EMO, Enerji Türk Zirvesi nde, yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin konuların ön plana çıktığını, enerjinin belirlenmesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin enerji politikalarının ele alınmasının sevindirici olduğunu kaydetti.

 

EMO, zirveye konunun uzmanı meslek örgütlerinin çağırılmamasını ise eleştirerek, etkinliğe gölge düşürdüğü görüşünü savundu.

 

ENERJİ POLİTİKALARI TAHRİBATA YOL AÇIYOR

Açıklamada, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konularında meslek odaları ve üniversiteler bünyesinde önemli çalışmalar yapıldığı TMMOB a bağlı meslek odalarının konuyla ilgili birçok makale ve bildiri ürettiği, konuyla ilgili her yıl sempozyumların düzenlendiği ve konun tüm taraflarının çağrıldığı belirtildi. Ancak bu çalışmaların enerji politikalarının belirlenmesinde yıllardır göz ardı edildiği, Çevre Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve Maden Mühendisleri Odasının uyarı ve önerilerine rağmen, yürütülen enerji politikalarının ile yaratılan piyasa düzeninin tahribata yol açtığına işaret edilen açıklamada, bu durumun ise kabaran faturalar nedeniyle artık yurttaşlar tarafından da yakından bilindiğine işaret edildi.

 

ENERJİ POLİTİKALARI LOBİLERE GÖRE ŞEKİLLENDİRİLİYOR

AKP nin, enerji politikalarını, sermaye gruplarının taleplerine, lobilerin isteklerine göre şekillendirmeyi genel ilke olarak gördüğünü ileri süren EMO, "AKP Hükümeti ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu etkinlikte de "çatlak ses çıkmasına izin vermek istememiş TÜSİAD, MÜSİAD, TUSKON gibi sermaye örgütlerinin temsilcilerinin yer aldığı Enerji Türk Zirvesi, özel sektör görüşlerinin, önerilerinin ve taleplerinin dinleneceği, farklı çıkar gruplarının çalışmalarına çözüm bulamaya çalışacağı bir etkinlik olmaktan öteye geçmeyecektir" dedi. Ankara / ANKA / 02 Eylül 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR