250 katılımcı geliyor

“10. Uluslararası Temiz Enerji Konferansı” 15-17 Eylül’de KKTC’de yapılıyor

 

“10. Uluslararası Temiz Enerji Konferansı” (ICCE 2010) 15-17 Eylül tarihleri arasında Salamis Bay Conti Otel’de gerçekleştirilecek.

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Enerji Araştırma Merkezi (DAÜ ENAR) ve University of Miami işbirliğinde gerçekleştirilecek konferansta aralarında Türkiye, İspanya, İtalya, İngiltere, ABD, Kanada, Tayvan, Kore, Hollanda, Almanya, Danimarka’nın da bulunduğu 35 ülkeden yaklaşık 250 katılımcı, 235 makale sunacak.

 

Yarın Salamis Bay Conti Otel’de saat 09.30’da açılışı yapılacak konferansta, sırasıyla Enerji Araştırma Merkezi ve ICCE 2010 Başkanı Doç. Dr. Uğur Atikol, Temiz Enerji Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hongtan Liu, ICCE 2010 Organizasyon Komitesi Üyesi Prof. Dr. Ziya Arnavut, Uluslararası Hidrojen ve Enerji Derneği Başkanı ve ICCE 2010 Onursal Başkanı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun birer konuşma yapacak.

  

16 Eylül sabahı saat 08.30’da düzenlenecek panelde ise “Adalarda Bağımsız Güç Üretimi” için çözümler tartışılacak.

  

Konferans, 17 Eylül’de sona erecek. Konferans bitiminde Cumhurbaşkanlığı tarafından katılımcılara yemek verilecek.

 

Daha önceki konferanslar Miami’de yapılmıştı

Basın toplantısında ilk sözü alan DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, 10. Uluslararası Temiz Enerji Konferansı’nın bu yıl ilk defa KKTC’de yapılacağına işaret ederek, daha önce gerçekleştirilen 9 konferansın Miami’de yapıldığını, yurt dışında yapılacak ilk konferansın DAÜ’de yapılacak olmasının ise kendileri için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.

 

Amca: DAÜ ENAR, bu tür uluslararası organizasyonlar yapmaya devam edecek

 

DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Amca da, DAÜ’nün gündeminde her zaman uluslararasılaşma olduğuna ifade ederek DAÜ’nün birçok ülkeden hem öğretmen, hem de öğrenci barındırdığını söyledi.

 

DAÜ’nün her yıl çeşitli uluslararası etkinlikleri bulunduğunu anlatan Amca, son yıllarda gerçekleştirilen uluslararası konferanslara dikkat çekti.

 

Yarın gerçekleştirilecek konferansın dünyanın en önemli enerji uzmanlarını ülkeye toplayacağını ve dev bir organizasyon olacağını vurgulayan Amca, DAÜ Mühendislik Fakültesi’nde bir araştırma merkezi bulunduğunu ve dünyadaki merkezlerle çalışmalar yaptığını anlattı.

 

Atikol: Konferansın amacı bilim çevrelerini bir araya getirmek

  

Enerji Araştırma Merkezi ve ICCE 2010 Başkanı Doç. Dr. Uğur Atikol da, insanoğlunun geliştirmiş olduğu yaşam tarzı sayesinde atmosfere salınan karbondioksit miktarının her geçen gün arttığına işaret ederek, karbondioksitin iklim değişikliğine neden olan en önemli sera gazı olduğunu anlattı.

  

Küresel ısınmayla dünyanın dört bir yanında çok vahim sonuçları olan iklim değişiklikleri yaşandığına dikkat çeken Atikol, bu sebeple insanoğlunun farklı bir yaşam şekline geçmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

  

DAÜ ENAR’ın temiz, yani karbondioksit salınımı olmayan enerji üretimi ve kullanımı konusunda, maddi olanakları çerçevesinde bir proje üzerinde çalıştığını belirten Uğur Atikol, bu projelerden birinin yarınki konferans olduğunu söyledi.

  

Konferansın amacının bu konularda çalışan bilim çevrelerini bir araya getirmek ve bilgi paylaşımı için zemin oluşturmak olduğuna dikkat çeken Atikol, çok üst düzey bilim adamları ve deneyimli uygulamacıların 15-17 Eylül tarihleri arasında adaya geleceklerini ve konferansa katkılarını koyacaklarını kaydetti. Bu bilim adamlarının en önde gelenlerinden biri olan Prof. Dr. Nejat Veziroğlu’nun da konferansa katılacağını belirten Atikol, birçok bilim insanının Veziroğlu’yla tanışmak amacıyla konferansa geleceğini söyledi.

  

Prof. Dr. Atikol, ICCE 2011’in gelecek yıl Tayvan’da düzenlenmesine karar verildiğini de ifade ederek, konferansta katılımcılara kararın da duyurulacağını belirtti.

  

Atikol, Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) her yıl düzenlediği “Hidrojen Uygulaması Anlaşması” toplantısını, bu yıl “Task-21: Biyo-esaslı Hidrojen ve Biyohidrojen” başlığı altında ICCE 2010 eşliğinde düzenleyeceğini vurguladı. Atikol, bu maksatla uydu toplantının düzenlenmesi için ABD’de bulunan National Energy Laboratory’den (Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuarından) Prof. Dr. Michel Seibert ve Prof. Patric Hallenbeck’ın adaya geleceğini sözlerine ekledi. www.kibrisgazetesi.com / 14.09.2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR