USW, Çin’in enerji sektörüne yönelik politikalarına karşı dava açtı

Kuzey Amerika da faaliyet gösteren çelik işçileri sendikası USW, 9 Eylül tarihinde, ABD ticaret kanununun 301 inci bölümü çerçevesinde, Çin in, ABD ALTERNATİF ve yenilenebilir enerji sektörünü hedef aldığını iddia ettiği politikalarına ve faaliyetlerine karşı dava açtı.

 

USW yaptığı açıklamada, Çin in pazardaki hakim konumunu muhafaza edebilmek için sübvansiyon, performans gereklilikleri, kayırıcı uygulamalar ve benzeri yasadışı ticari faaliyetlere her yıl milyarca dolar yatırdığını belirtti.

 

ABD Ticari Temsilciliği nezdinde yapılan başvuruda, Çin in ABD yeşil enerji sektöründe istihdam ve üretim kaybına neden olduğu iddia edilen faaliyetleri beş başlık altında toplandı: Önemli hammadde kaynaklarının kullanımına yönelik sınırlamalar, yatırımcılara yönelik performans gereklilikleri, yabancı şirketlere karşı ayrımcılık, yasadışı ihracat sübvansiyonları ve yasadışı yerel sübvansiyonlar.

 

Obama hükümeti, başvuruyu gündemine alıp almamak konusundaki kararını başvurudan sonraki 45 gün içinde verecek. www.steelorbis.com.tr / 13.09.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR