Enver Derneği ile Btso dan Enerji İş Birliği

Türkiye Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, ENVERDER in Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği konularını görüşmek üzere BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Yılmaz ı ziyaret etti.

 

ENVER Bursa Şube Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Şakir Umutkan, Selim Büyükpoyraz ile Canpolat Çakal ziyarette, Enerji Verimliliği üzerine yaptıkları çalışmaları BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Yılmaz a aktardılar. Ülke sanayisinin merkezi durumunda olan Bursa da, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapmanın mutluluğunu dile getiren ENVER Derneği yönetimi, BTSO nun da bu konudaki hassasiyetini görmekten mutlu olduklarını ifade etti.

İnşaat ve ulaşım gibi enerji verimliliğinin yoğun olarak uygulanabildiği alanların yanı sıra, enerjinin en çok kullanıldığı sanayi kesiminde yapılacak çalışmalarda iki kurumun ortaklaşa hareket etmesi de ziyarette ele alındı.

 

Elektrik tüketiminin giderek artmasıyla ihtiyaç duyulacak ilave enerji ihtiyacının yeni yatırımlar ile takviye edilmesinin gecikebileceği, fakat bu açığın ancak enerjiyi verimli kullanmak ile kapatılabileceğini vurgulayan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, bu alanda ENVER in çalışmalarına destek olmanın her sanayicinin bir vatan borcu olduğunu vurguladı.

 

Enver Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal da,   enerji verimliği uygulamaları ile ülke ekonomisine katkıda bulunulduğu gibi, giderek artan küresel iklim değişikliğine dikkat çekilerek bu alanda tedbir almaya gidildiğini, aynı zamanda bu alanda teknolojik ürün geliştirmeye sanayicilerimizi yönlendirmemiz gerekliliğini vurguladı.

 

Uysal, yürürlükteki Enerji Verimliği Kanunu nun uygulamaya geçirilmesi için ihtiyaç duyulan yetişmiş iş gücü ve akredite laboratuarı meselesinin üniversite ve BTSO iş birliği ile çözebileceklerini söyleyerek, bu alanda fizibilite çalışmalarını hazırlamaya başladıklarını belirtti.

 

Bursa nın bir enerji üssü olması için tüm desteği verdiklerini söyleyen Uysal, 1-5 Aralık tarihlerinde Bursa da yapılacak olan 8. Ulusal Temiz Enerji Sempozyumu ile ülkenin ileriye dönük olan enerji politikalarının Bursa da konuşulacağının müjdesini de verdi.

 

8 ay gibi yoğun bir çalışma ile hazırlanan TEVEM, Türkiye Enerji Verimliliği Meclisi Strateji raporunu da BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Yılmaz a sunan Uysal, ortak çalışma zemini bulmaktan memnun olduklarını belirtti.

 

ENVER ve BTSO yetkilileri, enerji verimliği alanında sanayi bölgelerinde ortak çalışma yapmaya ve birlikte bu konuyu gündeme getirmeyi görev bildiklerini bildirdi. Bursa / AA / 17.09.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR