Bölge halkı bilgilendirildi

Ayvacık Meslek Yüksekokulu’nda AKSA ENERJİ tarafından Ayvacık Rüzgâr Enerji Santrali Bölge Halkı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti.

 

Ayvacık Meslek Yüksekokulu Hüseyin Akif Terzioğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte bölge halkı rüzgar enerjisi bakımından bilgilendirildi. AKSA Rüzgâr Departmanı Proje Mühendisi Sevinç RÜSTEMOĞLU yaptığı açıklamada; “Dünyadaki karbonmonoksit oranı sanayileşmeyle artmakta ve temiz enerji gerekliliği artmaktadır. Kyoto Sözleşmesine uyumlu olarak Ayvacık’ta 3 tribünden oluşan rüzgâr santrali projemizi hayata geçiriyoruz. 80 metre yükseklikte olacak olan sistemi Ocak 2011 de faaliyete geçirmek arzusundayız” dedi.  MY Okul Müdürü Prof. Dr. Feyzi UĞUR ise “Toplum daha ucuz ve çevre dostu enerji kullanmak istemektedir. AKSA firması toplantı gerçekleştirerek, yöre insanına verdiği değeri göstermiştir. Projeye katkı olarak okulumuz konferans salonunu açtık. Firmaların ve Ayvacık halkının çeşitli etkinlikler için salon taleplerini karşılamaya hazırız” dedi.

 

Düzenlenen toplantıya, Ayvacık Kaymakamı Yusuf Gökhan YOLCU, İlçe Jandarma Komutanı Engin Çağlayan, Okul Müdürü Prof. Dr. Feyzi UĞUR katıldı. www.canakkaleolay.com / 18 Eylül 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR