7 Milyonluk Krediye Onay

İçişleri Bakanlığı, jeotermal enerji ile ısınan konut ve işyeri sayısını 8 binden 10 bine çıkarmak isteyen Kütahya nın Simav Belediyesine 7 milyon liralık borçlanma kredisini onayladı.

 

Kredinin onaylanması belediye yönetiminin yanı sıra ucuz ve temiz enerji ile ısınmak için gün sayan binlerce konut sahibini de memnun etti.

 

İller Bankası Genel Müdürlüğü Tedarik Uygulama Daire Başkanlığı Yönetim Kurulunun ardından İçişleri Bakanlığının da onayını aldıkları 7 milyon TL lik jeotermal enerji malzeme alım kredisi ile ilçenin 101 Evler Mahallesindeki konutların tamamını ısıtabilecekleri gibi ikinci ana hatta geri dönüşümü sağlayarak bu konuda yapılan eleştirilere son vermeyi planladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, "7 milyon liralık enerji alım kredisiyle ilgili aldığımız onayın ardından en kısa sürede ihale açacağız. İhale hazırlığımız sürüyor. İhaleyi belediye, alınacak malzemelerin firmalara fatura karşılığı ödemesini İller Bankası yapacak. Projenin hayata geçmesiyle ilçede jeotermal ile ısınan konut sayısı 8 binden 10 bine çıkarken, belediyemizin gelirleri artacak. Aynı zamanda 2 bin dolayında baca susacağı için Simav ın havası daha temiz olacak. Vatandaşlarımızda ucuz ve temiz enerjiye kavuşmuş olacak. Simav Türkiye nin ilçeler bazında jeotermal enerji ile ısınan en yaygın ilçesi konumunu korumuş olacak. Amacımız 2013 yılına kadar Simav ın 16 bin konutunun tamamını Eynal Kaplıcaları bölgesinde yeraltından 350-400 metre derinlikten çıkardığımız 162 derecelik sıcak su buharı ile ısıtarak vatandaşlara yararlı hizmetlerde bulunmak" şeklinde konuştu. www.beyazgazete.com / 08.10.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR