Geleceğin Teknolojisi Eso da

Birleşmiş Milletlere bağlı çalışan Uluslararası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi (ICHET), eko-karavan projesiyle hidrojenin avantajlarını 18 Ekim de Eskişehir Sanayi Odası nda (ESO) tanıtacak.

 

ESO dan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında geliştirilen ve hidrojen enerjisiyle çalışan eko-karavan ise ESO otoparkında sergilenecek. Tüm enerji ihtiyaçları hidrojenle sağlayan eko-karavan çıktığı Türkiye turunda Eskişehir e de uğrayacak.

 

ESO otoparkında sergilenecek karavanda bir buçuk ay boyunca yaşayacak Gönenç Usta karavan hakkında bilgi verecek. Sergi öncesinde ESO da gerçekleştirilecek ve saat 10.00 da başlayacak seminer kapsamında Dr. Süha Yazıcı ICHET genel sunumunu yapacak.

 

Ayrıca ANEL Grup tan Harun Girgin Güneş ve rüzgâr enerjisi proje başmühendisi Mehmet Eroğlu H2Ekokaravan sunumlarını gerçekleştirecek. Eko-karavanda kullanılan ocak, klima, buzdolabı gibi aletler hidrojenle çalışmakta.

 

Araç ihtiyaç duyduğu hidrojeni ise rüzgâr ve güneşten elde ediyor. Güneşin olmadığı yerde rüzgar kullanan ve eğer ikisi de yoksa bile, dört gün boyunca yetebilecek elektrik depolayabilen karavan 25 kw/s elektrik üretiyor.

(Anadolu Ajansı) 14 Ekim 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR