Elisolar Solar Sistemlerde Adını Duyurmaya Devam Ediyor

İstanbul İl Genel Meclisi, olası İstanbul depreminde kentin karanlıkta kalmaması için yapacağı çalışmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nin Doğu Kışla Gençlik Parkı ndaki güneş enerjili aydınlatma sistemini örnek alacak.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nin yaptığı Doğu Kışla Gençlik Parkı ndaki güneş enerjili aydınlatma sistemi, İstanbul un deprem tedbirleri çalışmasına örnek oluşturdu. İstanbul İl Genel Meclisi "Afet Toplanma Merkezlerinin Aydınlatılması" çalışmasında parktaki güneş enerjili aydınlatma sisteminin yapılacak benzer çalışmalara önemli bir referans olduğuna dikkat çekti. Komisyon, Doğu Kışla daki çalışmanın benzerini İstanbul da belirleyecekleri 5 ilçede uygulama kararı aldı.

 

Komisyon raporunda, "Ülkemiz Orta Asya dan Balkan Devletleri ne uzanacak şekilde aktif bir fay hattı üzerindedir. Bu hattın en kritik noktası da Marmara bölgesidir. Yakın tarihte başımıza gelen 7.2 şiddetindeki merkez üssü Kocaeli Gölcük te binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti ve bir o kadar da kalacak yeri olmayan insanlarımız oldu. Deprem sırasında ve deprem sonrası yaşanan en büyük korku enerji yetersizliği olmuştur. Oluşan bu korku ve çaresizlikte karanlıkta kalmak olayı daha da olumsuz hale getirmiştir.

 

DOĞU KIŞLA EN BÜYÜK REFERANS

Güneş enerjili aydınlatma teknolojisi oluşabilecek doğal afet veya enerji kesintisi durumlarında tüm şehir karanlığa gömülürken Kocaeli Doğu Kışla Parkı nda güneş enerji sistemi bulunduğundan ışıklar sabaha kadar çalışmıştır. Amacımız güneş enerjili aydınlatma sistemleri konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirerek en zor anlarına ışık tutmaktır. Kocaeli Doğu Kışla Parkı bu çalışmalara gösterilecek en büyük referanstır. Bu nedenle mevcut kaynaklarımızı göz önünde bulundurarak depremde önceliği bulunan 5 ilçemizin sivil savunma ve afet koordinasyon merkezlerini belirlenmiş olduğu toplanma bölgelerinde güneş enerjili aydınlatma enerjisine sahip tesisler kurulması düşünülmelidir.

 

Yapılan bu tesisler hem bir ihtiyaca cevap verecek hem de ileriki tarihlerde yapılacak çalışmalara ışık tutacaktır"denildi. www.gunesdergisi.com / 14 Ekim 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR