Hannover Messe 2011, 04 - 08 Nisan tarihinde

Almanya’ nın Hannover şehrinde düzenlenecek olan dünyanın en büyük uluslararası endüstri fuarı Hannover Messe 2011, 04-08 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

 

Bu yılın misafir ülkesi ise Fransa. “Sürdürülebilir büyüme için inovasyon” sloganıyla enerji sektörü, sürdürülebilir mobilite ve enerji verimliliği konuları Hannover Messe fuarındaki gözde konulardan.

 

Deutsche Messe yönetim kurulu başkanı Dr. Wolfram von Fritsch verdiği demeçte, “Fransa’nın Partner Ülke olması, gelecek yıl HANNOVER MESSE’ye büyük yararlar sağlayacak. Endüstri ülkesi Fransa, HANNOVER MESSE katılımcılarının büyük çoğunluğunun en önemli hedef pazarlarından biri durumunda.” dedi.

 

Etkinlikte özellikle Fransa’nın, Avrupa çapında yeni ve sürdürülebilir büyüme konusunda yenilikçi fikirler ve teknolojiler üreten trend belirleyici önemli bir ülke olduğunun altı çizilecek. Von Fritsch, bu konudaki düşüncelerini ise, “Partner Ülke sunumunun, Fransa ve Almanya arasında hâlihazırda mevcut güçlü iş ilişkileri ve ekonomik bağları daha da güçlendireceğinden eminiz.” şeklinde dile getirdi.

 

2010 yılında 64 farklı ülkeden 4800 katılımcının iştirak ettiği Hannover Messe fuarları ekonomilere yön vermeye devam ediyor. 150,000 ziyaretçinin volkan patlamasına rağmen kendi çabalarıyla ulaştığı bu fuarda katılımcı firmalarla yaptığı görüşmeler, imzalanan yeni sözleşmeler ve yatırımlar kayda değer. Yaklaşık olarak 1000 kongre ve özel oturumların düzenlendiği, 4,000 den fazla yeni innovasyonların Yer aldığı başarı dolu 2010 fuarlarını bir kaç ay içinde 2011 için kapılarını açmış olacak. 496,000 m2 kapalı 56,000 m2 açik alana sahip olan HM fuarlarında 27 Hall ve içindeki pavilionların tümünün gezilmesi günler alan bir uğraş ama kesinlikle bu uğraşa değer.

http://www.hannovermesse.de/homepage_d

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR