Eko Karavan geliyor

Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi (ICHET) ve Oto Doğal Gaz İstasyonları Derneği (ODİDER) tarafından hidrojen enerjisini tanıtmak amacıyla geliştirilen “H2 Eko Karavan” 1-5 Aralık tarihlerinde Bursa`da olacak.

 

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi`nde düzenlenecek 8. Ulusal Temiz Enerji Günleri etkinlikleri kapsamında Bursa`ya gelecek olan rüzgar türbini, fotovoltaik hücre dizisi ve modern enerji sistemleri ile donatılmış H2 Eko Karavan Bursalılara tanıtılacak.

 

Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız`a tanıtılan ve Türkiye turuna çıkan H2 Eko Karavan 5 gün buyunca Bursa`nın değişik semtlerinde Bursalılarla buluşacak. Rüzgar türbini, fotovoltaik hücre dizisi ve modern enerji sistemleri ile donatılmış olan H2 Eko Karavan kendi elektriğini rüzgar ve güneş enerjisinden karşılıyor, motoru ise dizel yakıtla çalışıyor. H2 Eko Karavan`da bu enerjilerin yokluğunda enerji, suyun elektrolizi ile depolanan hidrojen enerjisinden veya akülerden sağlanıyor.

 

Yetkililer aracın gezici sağlık merkezi, afet koordinasyon merkezi veya gezici eğitim merkezi olarak kullanılabileceğini ifade ediyorlar. Bursalılar, 8. Ulusal Temiz Enerji Günleri etkinlikleri kapsamında Bursa`ya gelecek olan H2 Eko Karavan`ı hem Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi`nde, hem de kentin değişik semtlerinde gezip inceleyebilecekler. www.olay.com.tr / 21 Kasım 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR