Bir gazetecinin Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin bugün TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğinin hatırlatılarak, bu konuda ne gibi yeni çalışmaların olduğunun sorulması üzerine Yıldız, yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin sürecin devam ettiğini ifade etti.
2005 yılında çıkan Kanuna ilişkin olarak yatırımcının pratikte karşılaştığı problemleri gidermek için bu konuyu gündeme getirmek istediklerini anlatan Yıldız, buna dönük muhalefetin de olumlu katkısı olacağını inandığını söyledi.
Kendilerinin girişimcilerin önünü açacak ve gerçek yatırımcının işlerini kolaylaştıracak bir yapıyı hedeflediklerini vurgulayan yıldız, şöyle devam etti: "Madencilik yasasında çantacılar diye tabir ettiklerimizin elimine edildiği bir süreci gördük, gerçek yatırımcının işlerinin kolaylaştırılması hedefinin ulaşıldığını gördük. Aynı gelişmeyi enerjinin 3-4 bölümünde de görmek istiyoruz. Rüzgarda, madende, petrolde aynı şeyleri yapmak istiyoruz. Gerçek yatırımlarla uğraşmayan insanların, piyasadan, tabiri caizse yakamızdan düşmesini istiyoruz. Bizim hem kendi işlerimizi hem de özel sektörün işlerini kolaylaştırmamız lazım. Gerçekçi olmayan yatırımların işlerimizi kolaylaştırmadığını gördük".
Rüzgar enerjisi için alım garantisi olarak 5,5 avro cent görüşünün hala korunup korunmadığının sorulması üzerine Yıldız, global krizin tesiriyle rüzgar yatırımcılarının tedariklerinin yüzde 30 civarında daha ucuza temin ettiklerini gördüklerini ifade etti.
Global krizin özellikle rüzgar ve güneş yatırımcılarına daha olumlu etkilediğini gördüklerini belirten Yıldız, "Ben bu açıdan 5,5 avro cente artı bir zam gelmesinin, artı bir ücret takviye edilmesinin, tüketici açısından doğru olmadığı kanaatindeyim. Yaptığımız anlaşmalar, çıkarttığımız kanunlar, ilgili mevzuatlar, yönetmeliklerin herbirinin sanayicimizin esnafımızın ve mesken sahibi vatandaşlarımızın daha pahalı elektrik almamalarını sağlamak üzere kurgulanması gerektiğine inanıyorum, bizim de dikkatimiz bu yöndedir" diye konuştu. www.milliyet.com.tr / ekonomi / 04.11.2010
-.-