Cari açığın, yüzde 75’i enerji girdileridir

`Uluslararası Elektrik Zirvesi`ne (EİF) katılan Mimsan Genel Müdürü H. Ahmet İlhan, cari açığın yüzde 75`inin enerji girdileriden oluştuğunu ve ülke olarak, enerjide yerlileştirme seferberliğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 

İlhan, Sheraton Hotel`de Mimsan Grup yöneticileriyle bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, İlhan`ın yanısıra, Mimsan Enerji Genel Müdürü H. Yalçın Özdağ, Mimsan Kalite Güvence Müdürü Mustafa Özdemir ve Mimsan Enerji bünyesinde çalışan elemanlar katıldı. Bu yıl 2`si düzenlenen toplantının 3 gün sürdüğünü ifade eden İlhan, her bir oturumda 3-6 panelistin yer aldığını ve yaklaşık 60 tane sunumun 3 gün içinde yapıldığını belirtti. İlhan, toplantı konusunun ise `Enerjide Nasıl Yerlileşiriz`, `Dışa Bağımlılığı Azaltırız` ve `Enerjiyi Nasıl Ucuza Mal Ederiz` olduğunu söyledi. EİF, 14-16 Eylül 2011 tarihleri arasında katılımcılara açık olacak.

 

Enerjinin çok önemli bir fonksiyon icra ettiğini kaydeden İlhan, pek çok savaşın ve mücadelenin ardında yatan nedenin aslında enerjiye sahip olma arzusu olduğunu belirtti. İlhan, Türkiye`deki enerjinin ucuz olmasını istediklerininin altını çizerek, "Ekonomik olarak tarih yazılan bir dönemdeyiz. Dünya`da büyeme rekorlarını kırdığımız bir dönemde cari açık, ülkemizin ekonomideki başarısını gölgelemektedir. Ülke cari açıkla boğuşuyorsa, gerçekte kendi enerjisini kullanamadığı içindir" diye konuştu. Dünya liginde maliyet rekabetinin de yeterli gücü temin edemediğini belirten İlhan, Türkiye`nin Dünya`da en pahalı enerjiyi kullanan 3 ülkeden birisi olduğunu kaydetti. (ENİSE YAPAR-ANKARA)

www.mersinhaber.com

16 Eylül 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR