Greenpeace, Büyükeceli Camisi ne güneş enerji paneli yerleştirdi

Greenpeace Akdeniz in, yenilenebilir enerjilerin ihmal edilen potansiyeline dikkat çekmek için Mersin Akkuyu da kurduğu güneş panellerinin açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından, güneş enerjisi kullanılarak sıkılan portakal suları dağıtıldı.

 

Güneş Enerjisi Sanayicileri Derneği nin (GENSED) teknik desteğiyle geliştirilen proje kapsamında, yöre halkını güneş enerjisi sitemleri konusunda bilgilendirme çalışmaları ve yenilenebilir enerjiler hakkında söyleşiler gerçekleştirildi. On gün süren proje süresince, Meclis önünde nükleere karşı geldikleri için yargılanan eylemciler ve geleceği güneşte gören gönüllüler de Akkuyu da, yöre halkıyla diyalog halinde çalışmalara katıldı. Maliyeti Greenpeace tarafından karşılanan sistem 2,25 kW kurulu güç kapasitesinde ve caminin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek durumda.

 

Greenpeace Akdeniz Proje Koordinatörü Alidost Numan, nükleer santral planlanan Akkuyu da bu proje ile güneş enerjisinin gerçek bir ALTERNATİF olduğuna dikkat çektiklerini söyledi. Güneş ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji ihtiyacını doğayla barışık, gelecek nesillerin sağlığını tehdit etmeden karşılamak için yeterli olduğu görüşünü savunan Numan, "Hükümet ise kirli, tehlikeli ve pahalı bir nükleer santral ile Büyükeceli nin ve tüm Türkiye nin geleceğini karartmayı göze alıyor. Nükleer santral planlarıyla ekonomisi çökertilmiş Akkuyu da hala bir nükleer santral yok. Ancak bugünden itibaren Büyükeceli Camisi nin panelleri güneşten tertemiz enerji üretmeye başlayacak. Hükümet enerji konusunda izlediği yıkım politikasını terk edip hepimizin geleceği için bir an evvel sürdürülebilir çözümlere yönelmelidir." dedi. (CİHAN) www.zaman.com.tr / 14 Kasım 2010

-.-

www.solar-academy.com

www.solar-bazaar.com

www.solar-santral.com

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR