Bakan Şimşek: İnşaat ve yapı sektörü, ülke için önemli

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat ve yapı sektörünün Türkiye için çok önemli olduğunu söyledi.

 

Bakan Şimşek, Ordadoğu Fuar Merkezi nde düzenlenen Gaziantep İnşaat ve Yapı Malzemeleri Fuarı nı ziyaret etti.

 

Fuara katılan firmaların stantlarını gezen Bakan Şimşek, bir firmanın özellikle parmak izi ile çalışan anahtar sistemi ile yakından ilgilendi, sistemin nasıl çalıştığına ilişkin bilgi aldı.

 

Fuarın çok başarılı olduğunu ifade eden Şimşek, Türk firmalarının bu alanda başarılı ürünler sergiliyor olması hele bunu Gaziantep te, bu bölgenin itici gücü Gaziantep te olması bizim açımızdan çok önemli. İnşaat sektörü, yapı sektörü Türkiye için çok önemli. Gerçekten tebrik ediyorum. Güneş panellerinden tutun da elektrik üretimine yönelik bir çok ürünler dikkat çekici. Enerji tasarrufu sağlamak acısından, ısı yalıtımı malzemeleri gibi önemli ürünler yer alıyor. Türk müteahhitleri dünyada büyük başarılara imza attılar. Şimdi de içeride bu tür ürünlerin gerçekten geliştiriliyor olması, onları da destekleyici nitelikte olacak diye konuştu.

 

Fuarların, ekonomik gelişime katkı sağlaması açısından çok önemli olduğuna işaret eden Bakan Şimşek, şunları söyledi:

 

Bir çok firmamız ihracat yaptığını söyledi. Bir çok firmamız sektörde işlerin açıldığını ifade etti. Bizim için bunlar memnuniyet verici. Gaziantep te artık ayda bir fuar açılıyor. Neredeyse yılda 20 fuar yapılacak hale geldi. Ayda en az bir iki etkinlik olacak. Bu hem kentin hem de bölgenin ekonomisinin gelişmesi açısından çok önemli. Hem de bu tür fuarlarda firmalar birbirlerinden çok şey öğreniyorlar. Bu diyalog, bu etkileşim çok önemli. Gaziantep in sadece Türkiye için değil Ortadoğu açısından da önemi çok büyük. Bu krizden yıldızlaşarak çıktık. Bu fuarlar da aslında bunun güzel bir göstergesi. Umarım, daha yoğun bir şekilde uluslararası arenada da kabul gören, bu türden fuarların daha da artmasını istiyoruz. Daha yüksek katılımlı istiyoruz, ama doğrusu bu fuardan da çok etkilendim. Bir çok kentimizden katılım var. Çok başarılı bir fuar. Yetkilileri tebrik ediyorum. Gaziantep bölgesel düzeyde çok önemli bir konuma sahip. Bu rolü de çok başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Bugün bölgesel boyutta yapılan etkinlikler, fuarlar, diyaloglar, eminim ileride çok daha önemli uluslararası boyutlara ulaşacaktır.

 

Şimşek, Gaziantep in bölgenin yanı sıra dünyada da öneminin ortada olduğunu, Gaziantep in ekonomik alanda elde ettiği başarıların bölgenin ve Türkiye nin de başarısı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Maliye Bakanı Mehmet Bakan Şişmek, fuar ziyareti sonrasında, Karşıyaka Mahallesi nde oturan Çelik Ailesi, Selimiye Mahallesi nde oturan Çöt Ailesi ile Çıksorut Mahallesi nde oturan Ok Ailesi ni de ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

Ziyaretleri sırasında kendisine büyük ilgi gösteren çocuklarla yakından ilgilenen Şimşek, onlara oyuncak ve çikolata dağıttı.

 

Fuar ziyaretine, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de katıldı. AA / 27 Kasım 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR