AGİT Zirvesi nde Yenilenebilir Enerji Tartışıldı

Yukarı Karabağ meselesinin damgasını vurduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 7. Liderler Zirvesi nde gündemde olan bir başka konusu ise enerji güvenliği idi.

 

Konunun önemine değinen Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, enerji üreten firmaların ekonomik tercihler arasında sıkışıp kaldığını belirtirken transit ülkelerin bir araya gelip bir işbirliği platformu oluşturmaları gerektiğini söyledi.

 

Yenilenebilir enerji kaynaklarının da önemini vurgulayan Lukaşenko, yeni ve gelişmiş teknolojilerin kullanılmasının ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ekonomiye kazandırılmasının gelecek için önemli olduğunun da altını çizdi.

 

AGİT in günümüzde daha çok Yukarı Karabağ sorunu gibi politik konulara önem verdiği ve uzun zamandır çözüme kavuşturulamayan bu meselenin hala birincil olarak değerlendirildiği düşünülecek olur ise, büyük anlaşmazlıklar yaşanması beklenmeyen yenilenebilir enerji alanında yapıcı adımlar atılmasının çok daha kolay olacağı söylenebilir. www.limitsizenerji.com / 02 Aralık 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR