MMO nun panelinde enerji tartışıldı

 

Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Türkiye nin enerji gerçekleri ve çıkış yolları konulu panelde enerji konusu masaya yatırıldı. Panelde yenilenebilir enerji kullanımı için hükümetin bir an önce yasal düzenlemeleri yapması gerektiği vurgulandı.

 

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi tarafından Türkiye nin enerji gerçekleri ve çıkış yolları başlıklı panel düzenlendi. Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanvekili Ümit Büyükeşmeli Panelin açılışındaki konuşmasında, Türkiye nin önündeki en büyük hedefin, enerji verimliliğinin artırılması olduğunu söyledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Şube Müdürlüğü Koordinatörü Erdem Armen de, fosil yakıtlardan tüketilen enerjinin giderek azaldığına dikkati çekti. İklim değişikliklerine önem vermeleri gerektiğini kaydeden Armen, büyükşehir olarak, güneş enerjisine önem verdiklerini ve Türkiye nin ilk temiz enerji birimini kurduklarını vurguladı.

 

Türkiye nin Enerji Perspektifi konulu bir sunum yapan Makine Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz, Yenilenebilir Enerji Yasası nın çıkması gerektiğini bildirdi.

 

AKSA Enerji Üretim A.Ş. Proje Yöneticisi ve Santraller İşletme Müdürü Ahmet Şahbaz da, Antalya Doğal Gaz Çevrim Santraline ait proses, emisyon ve soğutma sistemleriyle ilgili bilgi verdi. Şahbaz, iki bölümden oluşan santralin kurulum maliyetinin 1.2 milyar dolar olduğuna dikkati çekerek, buradan elde edilecek enerjinin Antalya ve çevresinin ihtiyacını uzun yıllar karşılayabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

www.kanalvip.com.tr / 06 Aralık 2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR