Orman köylüsüne destek

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, ORKÖY Şube Müdürlüğü nce 2010 yılında ormanların korunması ve genişlemesi hedefine ulaşmak, köylülerin sosyal ve ekonomik yönden kalkınmalarını sağlamak amacıyla sosyal ormancılığa yönelik projelere ağırlık vererek 5 ilçede 18 tane orman köyünde toplam 665 aileye güneş enerjisi ve su ısıtma sistemi projesini uyguladıklarını söyledi.

 

Bu proje için toplam 964 bin 250 lira ödeme yapıldığına dikkat çeken Öztürk, "Enerji üretimi ve kullanımı gelişmişliğin en önemli ölçülerinden biridir. Bu sistemin işletme masrafları yok denecek düzeydedir. Bu sistem için ilk yatırım maliyeti ilk yıl kendini amorti etmektedir. Sonrasında ise köylümüz uzun yıllar maliyetsiz şekilde sıcak su kullanacaktır" dedi.

 

Ocakla ve sobayla yapılan su ısıtmalarının ormanlar üzerinde olumsuz etkiler yaptığına dikkat çeken AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, "Bir aile yıllık sıcak su ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 10 ton odun yakmaktadır. Biz güneş enerjisi sistemini uygulayarak yılda yaklaşık 10 ton odunu kurtarmış oluyoruz. Bu 10 ton bir aile için geçerli olan. Bu sayıyı ne kadar artırırsak o kadar çok ağacın ormanda kalmasını sağlamış oluruz. Böylece de ormanlarımız yok olmaz" diye konuştu. www.kuzeyhaber.com / 16.12.2010

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR