Enerjide Yeni Bir Dönem Kapımızda IBM Ve Kyoto Publishing’den Çığır Açan Bir Rapor

 

Enerji Tasarrufu Haftasının Kutlandığı Bugünlerde IBM Ve Kyoto Publishing İşbirliğiyle Hazırlanmış "Generating Insights: Accelerating Into A New Era İn Energy" Adlı Rapor Enerji Sektörüne Yol Gösteriyor.

 

Enerji insan hareketinde, insanın günlük yaşantısında çok büyük bir yer tutuyor. Bu önemli ihtiyacın bilinçsiz kullanılması, insan geleceğine birçok olumsuz etkiyi de beraberinde getiriyor. Enerjinin gereği kadar ve bilinçli olarak kullanılmasını sağlamaya yönelik farkındalık yaratmak üzere her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası nda IBM enerjinin yeni bir döneme girişini gündeme getiriyor.

 

Enerji kaynaklarının sınırlı olması ve ülke ekonomilerine önemli bir yük getiren enerji alımları nedeniyle enerjinin doğru ve tutumlu kullanılması, bu alandaki tüketicilerden enerji üreticilerine kadar her paydaşın enerji alanında yenilikleri benimseyerek daha akıllı bir enerji çağına geçiş yapması gerekiyor. Aksi takdirde enerjinin yetersizliği nedeniyle üretimin düşmesi, yurt ekonomisi ve günlük yaşantının etkilenmesi kaçınılmaz bir hale geliyor.

 

Uluslararası Enerji Birliği ne göre elektriğe yönelik küresel talebin 2006 ila 2030 yılları arasında önemli ölçüde artacağı bekleniyor. Bu artışın OECD ülkelerinde ortalama yıllık %1,1 olacağı tahmin ediliyor. Bu artan talep şebekelere yönelik baskıların artmasına yol açıyor. Bu baskıların üstesinden gelebilmek ve sonuçlarının verimlilik üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için izleme, denetleme ve iletişim bileşenlerinin eklenmesiyle şebekenin daha akıllı hale getirilmesi önem kazanıyor.

 

IBM ve Kyoto Publishing bu konuda önemli bilgiler sunan, geleceğe dönük vizyon geliştiren "Generating Insights: Accelerating Into a New Era in Energy" (Kavrayış Geliştirme: Enerji Alanında Hızla Yeni bir Çığıra Açmak) raporunu yayınladı. Rapor elektrik hizmetleri endüstrisinin yeni teknolojiler yoluyla nasıl yeniden keşfedilebileceğini, iş stratejisi, teknoloji yeniliği, müşteri etkileşimi, regülasyonlar, güvenlik ve tüketici talepleriyle ilgili fırsatları ele alıyor.

 

Yeni Şebekenin Oluşturulması, Enerjinin Yeniden Keşfi ve Geleceğe Yatırım Yapmak başlıklı üç bölümden oluşan raporda Akıllı Şebeke için İşbirliği, Akıllı Şebekenin İklim Değişikliğine Etkisi, Akıllı Şebeke Güvenliği ve Mimarisi Üzerine Düşünceler, Dağıtık Üretimde Yeni Devir, Akıllı Nükleer Güç, Elektrik Altyapılarını Dönüştürürken Işıkları Açık Tutmak ve Akıllı Şebeke Oluşturmak üzere Elektrik Güç Altyapılarına Yeniden Yatırım Yapmak başlıklı çalışmalar yer alıyor.

 

IBM Küresel Enerji Endüstri Lideri Michael Valocchi "Küresel ekonomi gelişirken, kamu yatırımları artarken ve politikacılar enerjiyi en önde gelen ulusal öncelikler arasında değerlendirirken daha önce benzeri olmayan fırsatlara sahibiz. Akıllı şebekeler bütün bir enerji değer zinciri dönüşümünün buluşma noktası haline geliyor. Bu gelişme yalnızca yeni ürünlerin ve hizmetlerin çıkışı açısından değil, servis sağlayıcıların altyapıyı, yeni teknolojik ilerlemeleri ve standartları dikkate alış biçimleri açısından da önemli" diyor.

www.haberler.com

13.01.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR