Isparta Belediyesi klorlama cihazını yeniliyor

Isparta Belediyesi, Gökçağ mesireliği mevkiinde bulunan ve şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan su arıtma ünitesine ait klorlama cihazını yeniliyor.

 

1994 yılından günümüze kadar kullanılan ancak ekonomik ömrünü tamamlayan klor cihazının daha teknik ve moderniyle yenileneceği belirtildi.

 

Belediyenin, cihaz için kapalı zarf usulü ile ihale yaptığı ihaleye bir firmanın katıldığı, komisyonun gerekli incelemesi ve yapılan itirazların değerlendirilmesinin ardından uygun görüldüğü takdirde ürünün satın alınacağı kaydedildi.

 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, klor cihazı alımının halk sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu ve yeni teknoloji ile karşılaştırıldığında da şu anda kullanılan cihazın ekonomik ömrünü tamamlandığının görüldüğünü ifade etti.

 

Başkan Günaydın, "Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli gelmektedir. 1994 yılından beri görevini yapan klor ünitemiz yaptığımız araştırmalar neticesinde ekonomik ömrünü tamamladığını gördük. Yetkili arkadaşlarımıza hemen bunun daha teknik ve modern bir ünite ile değiştirilmesini istedim. Bu gün de bunun ihalesini gerçekleştiriyoruz." dedi.

 

Günaydın, suyun klorlanmasında daha etkili ve gelen su miktarına göre klor gazı verecek olan cihaz sayesinde halkın daha sağlıklı ve güvenli su içmesini sağlayacaklarını kaydetti. (CİHAN)

www.haberler.gen.al

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR