Pakistan`ın enerji sorununa kısa vadede çözüm yok

Pakistan`ın son yıllarda bir türlü çözüm bulamadığı enerji açığı sorununun kısa vadede çözülemeyeceği açıklandı.

 

Başbakan Yusuf Rıza Gilani eyalet başbakanlarıyla birlikte Lahor kentinde gerçekleştirdiği enerji konferansında yaptığı konuşmada, ülkedeki elektrik enerjisi açığının yaz mevsimiyle birlikte yüzde 30`u aşacağını ve enerji sorununda tünelin ucunda kısa zamanda ışık görünmediğini söyledi.

 

Enerji tasarrufuna yönelik planları devreye sokacaklarını belirten Gilani, devlet dairelerinde ileri saat uygulaması yapılacağını ve kamu kurum ve kuruluşlarının haftada beş gün çalışılacağını, alışveriş merkezleri ve tüm ticarethanelerin akşam sekizden sonra kapatılacağını bildirdi.

 

Eyaletler arası anlaşmazlık nedeniyle bazı hidroelektrik santrallerinin inşasına başlayamadıklarını belirten Başbakan Gilani, elektriği kaçak kullananlara karşı hukuki yaptırımları arttıracaklarını kaydetti.

 

Gilani ayrıca, elektrik kesintilerinin bütün illerde eşit uygulanacağına dikkat çekti.

 

2006 yılından beri elektrik enerjisi kriziyle boğuşan 180 milyonluk ülkede elektrik kesintileri sanayi ve endüstriyel üretimi olumsuz etkiliyor. Enerji krizine çözüm arayan hükümet Çin, İran, Türkmenistan ve Tacikistan ile geçtiğimiz yıllarda bazı anlaşmalar imzalamıştı. AA

www.zaman.com.tr

10 Nisan 2012

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR