KKTC DÜNYAYLA ENTEGRASYON SÜRECİNE HAZIR OLMALI

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, ülkedeki refah seviyesinin artırılması için fert başına düşen milli geliri artırmak gerektiğini belirterek, bunun da soğuk para girişinin sağlanmasıyla olabileceğini söyledi. BRT’ye konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,  ülke özel sektörünün gelişmesi için yatırım ortamının geliştirilmesini gerektiğini söyledi.

 

Atun, ülkenin siyasi tanınma yönünde yaşadığı sorunlara değinerek, ülkede kendi sermayesiyle yatırım yapmaya çalışan işinsanlara bu ortamı kolaylaştırmak gerektiğini söyledi.

 

Dünyayla entegrasyonun sağlanmasının bir süreç gerektirdiğini ifade eden Atun, buna KKTC’nin hazır olmasının önemini vurguladı.

 

Atun, Avrupa Birliği ile bugüne kadar yapılan 3 toplantıda AB’nin KKTC’nin ilerlemesinden takdirle söz ettiğine işaret etti.

 

Ekonomi ve Enerji Bakanı olduğu süreçte yenilenebilir alanda çok bütük adımlar atmak istediğini kaydeden Atun, ekonomide de ülkenin yurt dışı piyasalarda doğru mamüllerin doğru pazarlanması konusunda daha fazla çalışma yapmaya devam edeceğini söyledi.

www.brtk.net

02.02.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR