Avrupa’da akıllı şebeke yatırımları 2020’de 80 milyar dolara ulaşacak 

Pike Research’e göre karbon azaltma programları ve enerji verimliliği, akıllı şebeke yatırımlarının artmasındaki temel faktörler 2020 yılına kadar Avrupa genelinde akıllı şebeke yatırımları 80 milyar dolara ulaşacak. Akıllı şebekelerin kullanımı ile başlayacak 40 yıllık dönüşüm sürecinde Avrupa’nın enerji altyapıları ve endüstrisi yeniden yapılanmış olacak.

 

Akıllı şebeke’ler 2050 yılı için hedeflenen düşük karbon ekonomisi vizyonunun gerçekleşmesi açısından temel unsur olarak değerlendiriliyor. Avrupa, 2050 yılına kadar fosil yakıtlara bağımlılığını sona erdirmeyi hedefliyor.

 

Pike Research tarafından yayımlanan yeni bir raporda, 2010 - 2020 yılları arasında Avrupa’nın Akıllı şebeke teknolojilerine yapacağı toplam yatırımın 80.3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

Temiz teknoloji pazarında faaliyet gösteren araştırma şirketine göre, Avrupa’da akıllı şebeke gelirleri 2017 yılında tavan yaparak 9.8 milyar dolara yükselecek, 2020’de ise 9.1 milyar dolar olacak.

 

Pike Research Analistlerinden Eric Woods, araştırmaya yönelik, “Karbon azaltma programları ve enerji verimliliği, akıllı şebeke yatırımlarının artmasındaki temel faktörler” yorumlarında bulunuyor.

www.geleceginenerjisi.com

15.03.2010

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR