Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser:

“Bu yüzyılın ortasında dünya enerjisinin yüzde 30`u yenilenebilir enerji kaynaklarından gelecek”.

 

"Nüfus artışı ve sanayileşmenin sonucu olarak küresel enerji talebi artmaya devam edecek. 2050 yılında, bugün kullandığımız enerjinin iki katını kullanıyor olabiliriz. Bu artışın karşısında çevresel kargılar ve hükümetlerin daha sürdürülebilir enerji sistemlerini desteklemeleri gündeme gelecek" diyen Royal Dutch Shell CEO’su Peter Voser, "Teknolojik inovasyona çok fazla inanan bir şirket olarak, enerji dönüşümünün Shell için çok büyük bir fırsat olarak değerlendiriyorum" yorumlarında bulunuyor.

 

Voser’in 2011 Aralık ayında Katar`da düzenlenecek olan "20. Dünya Petrol Konseyi"nin internet sitesinde yer alan bazı görüşleri şöyle:

 

Nüfus artışı ve sanayileşmenin sonucu olarak küresel enerji talebi artmaya devam edecek. Bu artış karşısında çevresel kargılar ve hükümetlerin sürdürülebilir enerji sistemlerini desteklemeleri gündeme gelecek. Enerjiyi daha verimli kullanmamız gerekecek. Bu kapsamda doğalgaz ve son derece düşük karbon ayak izine sahip olan biyoyakıtlar başta geliyor. Bu da bizi geleceğe yönelik iyi bir konuma yerleştiriyor.

 

Shell`in senaryo çalışmalarına göre, bu yüzyılın ortalarına doğru dünya enerjisinin yüzde 30`u rüzgar, güneş ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından gelecek. Bu oluşum yavaş bir şekilde gelişecek, çünkü bu kaynakların geniş çapta ticarileşmesi için daha fazla gelişmeleri gerekiyor. Biyo yakıtlar, elektrik ve hidrojen gibi farklı yakıt kullanımları hızla yükseliyor. Öte yandan evlerden otomobillere kadar her yerde, enerji kullanımı çok daha verimli bir hale gelecek.

 

Dünyanın hızla artan enerji ihtiyaçlarının büyük bir bölümünü fosil yakıtlar karşılayacak, çünkü yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının gelişimi zaman alacak. Geleneksel olmayan petrol ve gaz, küresel enerji karışımında rol alacak.

www.geleceginenerjisi.com

24 Mart 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR