Özel Celal Değer İlköğretim Okuluna Juri Özel Ödülü

Siirt’ten ilk kez bir ilköğretim okulu İNEPO çevre olimpiyatlarına katıldı. İstanbul Fatih Koleji tarafından düzenlenen 19. Ulusal Çevre olimpiyatında Siirt`i Özel Celal Değer Koleji öğrencisi Caner Dayan temsil etti.

 

56 ilden toplam 683 projenin İNEPO çevre olimpiyatına katılımının gerçekleştiği belirtildi. Siirt`i temsil eden Caner Dayan "Rüzgar gülünden elektrik üretme" projesi ile Juri özel ödülüne layık görüldü. Projenin danışmanı fen veteknolojiöğretmeni Halil Tahsin Fındıkçı, 56 ilden toplam 683 proje arasından güneş hücreli rüzgârgülü projelerinin final sergisine katıldığını ve bir başarıya daha imza atmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

 

İstanbul Fatih Koleji`nde düzenlenen sergide juri özel ödülü aldıklarını dile getiren okul müdürü Şeref Aydur, "Okulumuzun ilk defa katıldığı bu olimpiyatta Siirt`e başarı ile dönmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

 

8. sınıf öğrencisi Caner Dayan ise proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bu projeyi rüzgârgülünden daha verimli nasıl enerji üretebiliriz dedik ve rüzgâr ile ışık enerjisini birlikte kullanmayı amaçladık. Bunun için de güneş hücresi ile rüzgârgülünü beraber kullandık. Sonuç olarak bu şekilde rüzgârgülünden daha fazla elektrik enerjisi üretebileceğini fark ettik. Emeği geçen başta okul müdürüme, bana yardımcı olan sevgili öğretmenime de teşekkür ediyorum. Ulusal bir olimpiyatta projemizin sergilenmesi ve derece alması bizleri çok mutlu etti. Projenin derece alacağına ve bir başarı göstereceğine inanıyordum." dedi.

CİHAN - 16.04.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR