7 Ağaç Projesi

Her birimiz günlük yaşamımızda tükettiğimiz kağıt, kalem, mobilya, yakacak gibi çeşitli gereksinimlerimiz için yılda ortalama “7 Ağaç”ın kesilmesine neden oluyoruz. Bir başka deyişle, her yıl doğaya, “7 Ağaç” borçlanıyoruz.

 

Bu bilinçle yola çıkan Vakfımız, 1993 yılından beri yürütmekte olduğu, Türkiye’nin en geniş sivil katılımlı ağaçlandırma girişimlerinden biri olan “7 Ağaç Ormanları” projesini başlattı.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle başlatılan projenin ana hedefleri; ülkemizin orman varlığını arttırmak, yeni kent ormanları yaratmak, toprağı ve su havzalarını korumak, her bireyin, her yıl tükettiği kadar ağacı doğaya geri vermesini sağlamaktır.

 

Projeye, her kesimden birey, kolayca destek verebiliyor. Katılımcılarımız, kendi adlarına ya da sevdiklerine, doğum günü, yılbaşı, anneler günü, yıldönümü gibi özel nedenlerle "7 Ağaç" armağan edebiliyor, korular oluşturabiliyorlar.

 

Gönüllülerimizin katkılarıyla, Çevre ve Orman Bakanlığı gözetiminde dikilen yaklaşık 3 milyon fidan, bugün, Antalya, Bilecik, Bursa, Harran, İstanbul, Marmaris ve Sivas’taki “7 Ağaç Ormanları”nda, büyümeye devam ediyor. Fidanların bakımı Bakanlığın ilgili birimlerince gerçekleştiriliyor.

 

Her yıl Kasım ve Mart aylarında düzenlenen fidan “dikim şenlikleri”nde, doğa severler elbirliğiyle yeni ormanlar oluşturuyor. Ayrıca gelenekselleşen “7 Ağaç 7 Yaşında” etkinlikleri kapsamında da, yedi yaşına basan fidanların gelişimleri izlenerek, katılımcılar bilgilendiriliyor.

 

İletişim

ÇEKÜL Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı

Adres: Ekrem Tur Sokak No:8 Beyoğlu 34435 İSTANBUL 

Telefon: (212) 249 64 64  / 251 54 44

E-mail: info@cekulvakfi.org.tr

www.cekulvakfi.org.tr

Nisan 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR