Güneş Enerjili Tır Antalya`da

Antalya Büyükşehir Belediyesi`nin yürüttüğü güneş enerjisi projelerine destek olmak amacıyla Antalya`ya gelen TEMA Vakfı`na ait olan gezici eğitim TIR`ı öğrencilere kapılarını açtı. Etkinliğe Antalya Kızılay Kan Merkezi de destek veriyor. Kan bağışı yapan vatandaşlara TEMA Vakfı tarafından fidan hediye ediliyor.

 

Karaalioğlu Parkı girişinde konuşlanan eğitim aracı, ihtiyacı olan tüm enerji ihtiyacını güneş panelleri sayesinde elde ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörlüğü ve TEMA Vakfı işbirliği ile yürütülen ortak çalışma kapsamında etkinlik TIR`ında öğrencilere yenilenebilir temiz enerji kaynakları ile TEMA Vakfı`nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veriliyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Koordinatörü Erdem Armen, “Geleceğe sahip çıkmak için ormanları korumalıyız. Doğayı ve toprakları korumak adına hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz” dedi.

 

TEMA Vakfı Antalya İl Temsilcisi Koray Sönmez ise TIR`ın Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen güneş enerjisi projelerine destek olmak amacıyla Antalya geldiğini söyledi. Sönmez, “Güneş enerjisi Türkiye ve Antalya için çok önemli tükenmez bir kaynaktır” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan eğitim etkinliğine Antalya Kızılay Kan Merkezi de destek veriyor. Eğitim TIR`ı yanına kurulan kan alma çadırında kan bağışlayan vatandaşlara 1 fidan hediye ediliyor. TIR 6 Mayıs`a kadar Karaalioğlu Parkı girişinde duracak. TIR içerisinde güneş enerjisi ile çalışan oyuncaklar da yer alıyor.

www.haberciniz.biz

25.04.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR