FAO’dan “Azla daha çok üretme” girişimi

FAO, yeni sulama tekniklerinin kullanılması gibi teknikleri içeren yeni yaklaşımla su ihtiyacının yüzde 30, enerji masraflarının yüzde 60`a kadar azaltılabileceğine dikkati çekti.

 

BM Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), 2050`ye kadar küçük ölçekli tarım işletmelerini hedef alarak daha fazla gıda üretimini hedefleyen girişim başlattığını duyurdu.

 

FAO, ``Azla daha çok üretme`` adını verdiği yeni yaklaşımla, az gelirli çiftçi ailelere (yaklaşık 2,5 milyar kişi), verimi artırmak için sağlıklı tarım ekosistemi kurmaya, üretim masraflarında tasarruf etmeye, sağlık ve eğitimlerine yatırım yapmaya yardımı hedefliyor.

 

2050`de 9,2 milyona çıkması beklenen dünya nüfusunu ``doyurmak`` için üretimin genel olarak yüzde 70, gelişmekte olan ülkelerde ise yüzde 100 artırılması gerektiğini hatırlatan FAO, mevcut yoğun üretim örneğinin yeni binyılın engellerine meydan okuyamayacağını, ``tarımın büyümek için tasarruf yapmayı öğrenmesi gerektiğini`` vurguladı.

 

FAO, iş gücünün azaltılması, yeni sulama tekniklerinin kullanılmasını gibi teknikleri içeren yeni yaklaşımla su ihtiyacının yüzde 30, enerji masraflarının yüzde 60`a kadar azaltılabileceğine dikkati çekti.

www.geleceginenerjisi.com

14.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR