Almanya, rüzgar teşviklerinin azaltımını yavaşlatıyor 

Almanya, rüzgar enerjisi sektörüne yönelik teşvikleri planlandığı kadar hızlı bir şekilde azaltmayacak.

 

Reuters’ta yer alan habere göre, üst düzey yetkililerden oluşan haber kaynakları Almanya’nın rüzgar enerjisi sistemlerindeki teşvikleri yıllık yüzde 2 azaltmak yerine yüzde 1 oranında azaltacağınıı ifade ettiler…

 

Hükümetin daha önce, teşviklerin hızlı bir şekilde azaltılacağını ifade etmesi Nordex, PNE Wind gibi rüzgar enerjisi şirketlerini zor durumda bırakacaktı.

 

Mart ayında Japonya’da yaşanan nükleer felaket, Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden olan ülkenin 2022 yılına kadar nükleerden çıkışını gerektirmiş ve kamuoyunun dikkatinin yenilenebilir enerjiye yönelmesine neden olmuştu.

 

Ancak endüstri uzmanları ve yatırımcılar yenilenebilir enerjiye kayışın nasıl gerçekleştirileceğinin mart ayından bu yana net bir şekilde ortaya konulmadığını belirtiyorlar.

 

Alman hükümeti, güneş enerjisine yönelik teşvikleri de kademeli olarak azaltacak. Ancak mevcut planlar, 2022 yılında nükleer enerjinin sonlandırılması ile ortaya çıkacak boşluğun yenilenebilir ile değil, kömür ve gaz ile kapatılacağını öngörüyor.

www.geleceginenerjisi.com

28.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR