RWE Turkey: Enerji piyasasının liberalleşmesinde özel sektöre görev düşüyor

 

RWE Turkey Üst Yöneticisi (CEO) Andreas Radmacher, Türkiye enerji piyasasının libarelleşmesine ilişkin, ``Bundan böyle liberalleşme sürecini desteklemek ve aksiyon planları geliştirmek için özel sektör kuruluşları olarak ortak çalışmalar yapmamız gerekiyor`` dedi.

 

Türkiye`de enerji ticaretiyle ilgilenen ulusal ve uluslararası 27 şirketi ilk kez bir araya getiren İstanbul Enerji Ticareti Çalıştayı tamamlandı.

 

Çalıştayda, Türkiye enerji piyasasının liberalleşmesi ve rekabetçi bir pazar oluşturulması için yapılması gerekenler tartışıldı.

 

RWE Turkey CEO`su Andreas Radmacher, Türkiye`de enerji piyasasının liberalleşmesi için kamu kuruluşları tarafından bugüne kadar çok önemli atılımların gerçekleştirildiğini anımsattı.

 

Türkiye`de 2010 yılı itibariyle 209 TWh (teravatsaat) enerji talebi olduğuna dikkati çeken Radmacher, şeffaf ve likit bir piyasanın kurulması ile bu talebi karşılayabilecek yatırımların hızlanacağına inandıklarını belirtti. Radmacher, RWE`nin Avrupa`da edindiği deneyimi Türkiye`yle paylaşmaya hazır olduğunu da vurguladı.

www.geleceginenerjisi.com

30.06.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR