Nevşehir Belediyesi 634.3 kWh Saat Elektrik Üretti

Nevşehir Belediyesi tarafından 20 Mart 2011 tarihinde başlatılan güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimine yönelik çalışmalarda bugüne kadar 634,3 kWh saat elektrik üretimi yapıldı.

 

Nevşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün Solimpek Enerji Sanayi Ticaret A.Ş. ile işbirliği halinde Nevşehir’de kurulması planlanan güneş tarlası kanalıyla elektrik üretilmesinde veri toplanması amaçlı güneşli gün sayısı ve güneşlenme saatlerinin tespitine ilişkin olarak Paşa Konağı çatısına 20 Mart 2011 tarihinde 6 metrekarelik bir alanda yerleştirilen 1.1 kWh kurulu güce sahip güneş panelleri yardımıyla bugüne kadar 634.3 kWh saat elektrik enerjisi de üretildi.

 

Nevşehir Belediyesi bu çalışma ile birlikte Hüseyin Avni İncekara Fen Lisesi Yurt binasından sonra, Nevşehir’de güneş enerjisinden yararlanarak elektrik üretimi yapan ikinci devlet kurumu oldu. Güneş tarlaları kurulumu açısından oldukça önem taşıyan verilerin toplanmasına yönelik bu çalışma, 20 Mart 2012 tarihinde sona erecek, ancak sistem üzerinden elektrik üretimi devam ettirilecek.

 

Veri toplanılmasına yönelik çalışmalar kapsamında üretilen elektrik enerjisinin Paşa Konağı’nın elektrik tüketiminin 1/8’ini karşılar düzeyde olduğu belirtildi. (İHA)

www.haber01.com

26.07.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR