Tarlaya GES kurmada yola sınır şartı kalktı

Güneş enerjisi yatırımları için tarımsal bütünlük değerlendirmesi yapılırken planlı alana veya herhangi bir yola sınır olma zorunluluğu aranmayacak.

 

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 81 il Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri`ne gönderilen 28 Ocak 2015 tarihli talimatta, güneş enerji santralleri ile ilgili yapılacak iş ve işlemleri içeren ilgili talimatlarının 7. maddesinin değiştirildiği ve böylece yenilenebilir enerji yatırımları için tarımsal bütünlük değerlendirmesi yapılırken planlı alana veya herhangi bir yola sınır olma zorunluluğu aranmayacağı belirtildi.

 

Ayrıca aynı talimatın 9. maddesine eklenen fıkra ile tarım dışı amaçlı kullanım taleplerinde yapılacak faaliyette kullanılacak güneş enerjisi üretim tesisi kurulum talebinin birlikte yapılması, alınacak kamu yararı kararında güneş enerjisi santralinin de belirtilmesi, güneş enerjisine bağlı üretilen enerjinin işletme dışında kullanılmaması ve satışının yapılmaması şartı ile kurulacak güneş enerjisi üretim tesisleri için de planlı alana veya herhangi bir yola sınır olma zorunluluğu aranmayacak.

 

Daha önce tarım dışı amaçla kullanım izni verilen faaliyetler için yapılacak güneş enerjisi üretim tesisi kurulum taleplerinde ise, kamu yararı kararı alınması, güneş enerjisine bağlı üretilen enerjinin işletme dışında kullanılmaması ve satışının yapılmaması şartı ile kurulacak güneş enerjisi üretim tesisi de bu kapsamda değerlendirilecek.

http://enerjigunlugu.net

24 Şubat 2015

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR