3.Yeşil İş Konferansı Yaklaşıyor

Odak Kurumsal tarafından gerçekleştirilen Yeşil İş Konferansı’nın üçüncüsünün 6-7 Ekim 2011 tarihlerinde Swissotel’de gerçekleştirileceği açıklandı.

 

Odak Kurumsal tarafından yapılan açıklamada ekonomik, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik için iş dünyasının bilgilendirme ve bilinçlendirme sürecine katkıda bulunmayı hedefleyen konferansın konu başlıklarından bazılarının iş dünyasında düşük karbon ekonomisine geçiş, eko-stratejiler,sürdürülebilir inovasyon, karbon yönetimi, enerji verimliliği, yeşil büyüme, yeşil tüketim, riskler, fırsatlar olduğu belirtildi.

 

Geçen yıl dünyanın ilk ve tek ekolojik şehri olan Masdar`ın tedarik zincirinden sorumlu Başkan Yardımcısı Richard Reynolds’ın ağırlandığının hatırlatıldığı  açıklamada konferansta bu yıl çok sayıda uluslararası uzmanın konuşmacı olarak yer alacağı ifade edildi.

 

Açıklamanın devamında ise şu satırlara yer verildi;

``Konferansta geçen yıl başlatılan Uygulama Kulvarları büyük ilgi gördüğü için bu yıl daha çok sayıda uygulama kulvarı ile paralel oturumlarda interaktif ortamda yeşil iş dünyasındaki projeler, uygulamalar, yasal düzenlemeler paylaşılacak. Ayrıca bu sene genişleyen Uygulama Kulvarları kapsamında TUROB işbirliği ile Yeşillenen Oteller Salonu’nda Yeşillenen Oteller Projesindeki oteller de bir araya gelecek.

 

Geçen yıl Türkiye’de konferans alanında bir ilki gerçekleştiren Yeşil İş Konferansı’nın bu yıl da karbon ayak izi ölçümü ve karbon nötralizasyon doğrulaması uluslararası standartlara göre yapılacak.

 

Odak Kurumsal tarafından Sürdürülebilir Gelecek bilincinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Basf, Schneider Elektrik, Unilever, Vitra, Efes, Grundfos, Jotun, Profilo, Soyak,Rehau gibi sürdürülebilirlik alanında lider kuruluşların çözüm ortakları olarak katıldığı ve UNDP, WWF, TEMA, TÜRMEPA, TUROB, İMSAD  gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının desteklediği Yeşil İş Konferansı - Green Business Conference, yeşil iş dünyasının tüm taraflarını; endüstri ve sektör temsilcilerini, yenilenebilir enerji yatırımcılarını, turizmcileri, finans kuruluşlarını, yöneticileri, tedarikçileri, tasarımcıları, pazarlama uzmanlarını, teknik uzmanları, uygulayıcıları, karbon tedarikçilerini, danışmanları, global karbon piyasalarının temsilcilerini, devlet kuruluşlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirerek, tüm yenilikleri, uygulamaları, projeleri ve ürünleri paylaşmayı hedefliyor.`` (*Ayrıntılı bilgi için. www.yesiliskonferansi.com)

www.yesilekonomi.com

15.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR