Çin`in en büyük LED Işık üreticisi Türkiye`de 

Çin`in en büyük LED ışık üreticisi Neo-Neon Türkiye`de de yeni bir üretim tesisi kurarak Türkiye`nin enerjisini korumasına destek olacak.

 

İngilizce "Light Emitting Diode "(Işık Yayan Diyotlar) kelimelerinin baş harflerinden oluşan LED teknolojisi ile mevcut aydınlatma teknolojilerine kıyasla yüzde 65`e varan enerji tasarrufu sağlanıyor. LED, yüksek fonksiyonlu ışık kaynağı olarak ameliyathanelerden, sürekli yanan lambalar olarak arabalara, cep telefonu ekranlarına kadar birçok alanda kullanılıyor.

 

Geliştirilmekte olan LED ampuller ortalama 50-100 Lümen / Watt aydınlatma sağlarken, hanelerde kullanılan Akkor ampuller 20-25 Lümen / Watt, Floresan ampuller 50-90 Lümen/Watt aralığında ışık gücü sağlıyor. Ayrıca normal bir ampulün ortalama kullanım ömrü 1000 saat iken LED lambaların kullanım ömrü 50.000 saati buluyor. Böylece lamba değiştirme giderleri de düşüyor.

 

Hong Kong Borsası`nda milyarlarca dolar değeri olan Çinli aydınlatma devi Neo Neon, Hong Kong merkezli Türk Firması Evercase Development Ltd ile ortak olarak Türkiye`de iki yıl içerisinde LED üretim tesisi kurma kararı almasıyla dikkat çekiyor. Tesiste sadece armatür değil, LED aydınlatma teknolojisine yön verecek yeni ürünler de üretilecek. Neo Neon Türkiye Distribütörü Neon-Neon Aydınlatma Genel Müdürü Gökhan Barın, LED ürünlerin her türlü projede kullanılabileceğini, özellikle elektrik gideri olan yatırımcılar için iyi bir tasarruf aracı olan LED`in nihai tüketici tarafından da tasarruf amaçlı olarak kullanıldığını ifade ediyor.

www.geleceginenerjisi.com

16.08.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR