Samsung-Apple savaşı büyüyor

Güney Kore`nin elektronik devi Samsung`un, iPhone 5`in piyasaya çıkışına engel olmak için Amerikalı rakibi Apple`ı mahkemeye vereceği bildirildi.

 

Güney Kore`de yayın yapan ekonomi gazetesi Maeil`in, Samsung`dan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkiliye dayanarak verdiği haberine göre, iPhone`un tam Amerikan piyasasına çıkmasının beklendiği bir dönemde, Samsung gelecek haftalarda Güney Kore ve yurt dışında yeni bir süreç başlatacak.

 

Çok fonksiyonlu akıllı telefonlar iPhone (Apple) ve Galaxy S (Samsung) ile dijital tabletler iPad (Apple) ve Galaxy Tab`i (Samsung) üreten iki dev şirket, birbirlerini karşılıklı olarak teknoloji ve tasarım hırsızlığıyla suçlayarak uluslararası alanda bir adli gerilla savaşı yürütüyorlar.

 

Samsung firması, iPad`e çok benzeyen tablet bilgisayarı Galaxy Tab 10.1`in Almanya`da satışının yasaklanması konusunda Californialı şirketle giriştiği adli savaşı kısa süre önce kaybetmişti.

 

Kararı temyize taşıyan Samsung, üç gün sonra Apple`a karşı Fransa`da mobil iletişim patentlerini gerekçe göstererek dava açmıştı.

 

İki şirket arasında ayrıca ABD, Avustralya ve Güney Kore`de adli mücadele devam ediyor.

 

Apple`ın iPhone 5`i ekim ortası ABD`de satışa sunması bekleniyor.

www.zaman.com.tr

20 Eylül 2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR