Megiad 1. Geleneksel Buluşması

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran, Türkiye`nin dünya ekonomisi sıralamas sında 15`nci sarada olduğunu belirterek, "Görünüş ve aldığımız yol itibariyle, 5-6 yıl içerisinde ilk 10 sıraya girmemiz büyük bir ihtimaldir" dedi.

 

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) 1. Geleneksel Buluşması, dernek binasında Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran`ın da katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Burada konuşan Saran, Mersin`in sadece Akdeniz Bölgesi`nin değil, Türkiye`nin parlayan yıldızı haline geldiğinin altını çizerek, "Ülke olarak dünyanın 15`nci büyük ekonomisine sahibiz. Görünüş ve aldığımız yol itibariyle, 5-6 yıl içerisinde ilk 10 sıraya girmemiz büyük bir ihtimaldir. Hal böyle olunca Mersin`in Türkiye`nin büyümesinde önemli rol oynadığını ve oynayacağını da görüyoruz. İş adamları olarak şu ana kadar Mersin`de pek fazla bir şey yapamadık. Ama bundan sonra yatırımlarımızı burada yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

 

Mersin`in İstanbul ve Ankara gibi büyük kentlerden ticari anlamda pek gözükmediğini anlatan Saran, "Mersin`in uluslararası limana ve serbest bölgeye sahip olması kent açısından önemli artılardır. Ancak geriye dönüp baktığımızda bu artıların pek kullanılamadığını görüyoruz. Mersin Limanı ve Serbest Bölgesi tam anlamıyla kullanıldığında kentin kalkınmasında önemli rol oynayacaktır. Bu konuda işadamlarına ve siyasetçilere çok büyük görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı.

 

Saran, Mersin`de güneş enerjisiyle ilgili olarak bir takım projelerinin olduğunu ve Enerji Bakanlığı`yla görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

 

MEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy ise, Mersin`in Türkiye`deki önemli kentlerden biri olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Kentimizin önünde 2013 Akdeniz Oyunları gibi önemli bir organizasyon var. Bunun yanında yine kentimize yapılacak olan `Yeni Nesil Serbest Bölge`, `Çukurova Bölgesel Havaalanı` ve Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi` Mersin`in gelişmesinde çok önemli rol oynayacaktır. Öte yandan Mersin İdman Yurdu`nu da Spor Toto Süper Lig`e çıkması kentimizin daha fazla tanınması açısından büyük önem taşımaktadır."

 

`Mersin Akdeniz Bölgesi`nin parlayan yıldızıdır` söylemine de değinen Gürsoy, "Kentimiz, `Akdeniz Bölgesi`nin parlayan yıldızı` deyiminden daha öte bir yerdedir. İnanıyorum ki, 2020 yılına kadar Mersin`de arsa fiyatları bugünkü fiyatların 5 katı olacaktır. Çünkü, Mersin Türkiye`nin en önemli illerinden birisidir. Günümüz itibariyle ekonomik anlamdaki şehirler sıralamasında ilk 10 sırada yer alan Mersin`in, ilk 5 sıra içerisinde yer alması da imkansız bir şey değildir. Mersin bu potansiyele sahip bir kenttir. Önemli olan kentimizi güzel görüp dışarıdaki insanlara da bu güzelliği yansıtmaktır" şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran`a, MEGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy tarafından `Teşekkür Belgesi` ve arkasında `S. Saran` yazan Mersin İdman Yurdu forması hediye edildi.

www.cumrapostasi.com

21.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR