Google, ABD`de 3000 Haneye Fotovoltaik Kurulumunu Finanse Edecek

Sürdürülebilir enerji sağlanması konusunda önderlik yapan Google, çatılara fotovoltaik paneller yerleştirilmesi için girişim başlatıyor. `Arama Devi`, bu çerçevede ABD`de 3 bin haneye güneş paneli kurulması için 75 milyon dolar harcayacak.

 

Amerikan başkanı Obama, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin ve daha verimli kullanılması için yönetimi devraldığından bu yana çeşitli girişimlerin başlatılması için yoğun çaba sarf ediyor. Google da benzer şekilde beklentilere paralel bir strateji izliyor. Dün bir açıklama yapan Google, güneş panellerinin tedarik edilmesine finansal katkı yapacağını duyurdu. Buna göre Google, hane başına 30 bin dolar tutacağı hesaplanan maliyet için ev sahiplerinden peşin para talep etmeyecek. Ev sahipleri ödemelerini aylık küçük taksitler şeklinde yapabilecek.

 

Geçtiğimiz yıl güneş panelleri montajı gerçekleştiren SolarCity ile anlaşan Google, ikinci en büyük yeşil projesi için 280 milyon dolar ödeyecek. Güneş panelleri projesi çerçevesinde Google`ın üstleneceği finansman bedeli toplamda 850 milyon doları buluyor.

 

Google, uzun bir zamandır enerji verimliliği açısından lider olma sıfatını koruyor ve işletme olarak çevresel açıdan sürdürülebilirliğini korumak için kararlı bir şekilde çalışıyor. Google, 2007 sonunda şirket içinde, güneş enerjisine bağlı termal elektrik teknolojiler, rüzgardan yararlanmaya yönelik yenilikçi yaklaşımlar ve geliştirilmiş geo-termal sistemlere odaklanacak RE < C adını verdiği bir araştırma ve geliştirme grubu kurduğunu açıklamıştı.(1)

(1) Google`ın Hedefi Kömürden Daha Ucuz Yenilenebilir Enerji Üretmek

www.turk.internet.com

28.09.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR