ASKON yenilenebilir enerjiyi konuştu

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), aylık üye geliştirme toplantısında yenilenebilir enerjiyi konuştu. Avdan Enerji Genel Müdürü Sinan Bektaş `Enerji ve BİO Gaz` başlıklı sunumuyla üyelere yenilenebilir enerjiyi anlattı.

 

Samsun Avdan Enerji Genel Müdürü Sinan Bektaş ASKON’lu işadamlarına, ülkenin enerji kaynakları ile ilgili ihtiyaçları, yatırımları ve teşvikleri anlattı. Bektaş, Samsun Atakum Amisos Grand Otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Organik atıkların bertaraf edilmesi için BİO gaz tesisi çok önemlidir. Şehrimizde yaşayan insanımızın her gün ürettiği 600 ton organik çöplerden üretilen yenilenebilir enerjinin ülkemiz ve şehrimiz için çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

 

ASKON İşadamları Derneği Başkanı Furkan Okudan ise Türkiye`nin enerji üretiminde söz sahibi olabilmesi için kendi öz kaynaklarına, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha çok yönelinmesi gerektiğinin altını çizdi. Okudan, "Bu konuyla alakalı yaptığımız araştırmada Avrupa ülkelerinde en küçük şehirlerinde bile yüzlerce BİO Gaz Tesisi bulunduğunu tespit ettik. Ya da iklimsel olarak güneş görmeyen bölgelerde güneş paneli tarlaları kurulabiliyor. Bizim ülkemizin coğrafi yapısı itibari ile hem güneş paneli tarlaları hem de rüzgar değirmenleri ile BİO Gaz Tesisleri gibi enerji üretimine uygundur. Fakat zemin bulunmasına rağmen tüm Türkiye`de BİO Gaz Tesisinin sadece 4 tane olması gibi üzücü bir durumun gerçeğini de görüyoruz. Bu alanlarda devletimizinde teşviklerinden yararlanarak yeni yatırımların yapılması gerekmektedir.” dedi.

AHMET NACİ KILAVUZ, SAMSUN (CİHAN)

03 Aralık 2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR