Gaziantep Üniversitesi ve Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi işbirliği ile Prof. Dr. Tolga Yarman tarafından Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonunda "Nükleer Enerji ve Türkiye” konulu konferans düzenlendi.

 

Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Koraşlı, Üniversitemiz öğretim elamanları, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Halil Uğur ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Prof. Dr. Yarman, Nükleerin hiçbir artısını göremediğini ifade ederek, dışa bağımlılık ve borçlanmanın artacağını ayrıca Akkuyu`ya nükleer reaktör kurulmasının turizmi bitirme noktasına getireceğini buraya geçmişte izin verildiği dönemlerde bölgenin turizm gelirinin bulunmadığını ifade etti.

 

Enerji ihtiyacının güneş, rüzgar gibi ALTERNATİF ENERJİ kaynaklarından üretilebileceğini ve asıl sorunun enerji dağıtım ağında olduğunu belirten Yarman, "Enerji dağıtım yetersizliğini gidermek yerine, sorunu enerji yetersizliği gibi algılayıp yatırım yaparsanız, yanlış yatırım yapmış olursunuz" diyerek, Karadeniz’de yapılacak bir Nükleer santralin daha isabetli olacağını, Karadeniz’in su sıcaklığının 10 derece daha düşük olduğunu ve bununda önemli bir enerji kazancı sağlayacağını söyledi.

 

Konferansın açılışında konuşan Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Halil Uğur, nükleer enerjinin sadece enerji ihtiyacını kapatacak şekilde ele alınamayacak kadar geniş açılımlar sağladığını söyledi.

www.gaziantephaberler.com

05.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR