Omiru Alman milletvekillerini kabul etti

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru dün, adayı ziyaret etmekte olan Almanya Federal Meclisi’ndeki “Almanya-Kıbrıs Dostluk Grubu” milletvekillerini kabul etti.

 

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Rum Meclisi Dışişleri ve Avrupa Meseleleri Komitesi üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede Omiru, Alman milletvekillerine Kıbrıs sorunuyla ilgili detaylı bir bilgi verdi.

 

Görüşmede enerji meselesinin, doğalgaz sondajlarıyla ilgili “Türk tehditlerinin” ve ekonominin de ele alındığını yazan gazete, Alman milletvekillerinin bu ziyaretinin, bu yıl gerçekleştirdikleri üçüncü ziyaret olduğuna dikkat çekti.

 

Gazete, Meclis Dışişleri Komitesi Başkanı Yorgos Tasu’nun görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Alman milletvekillerini Kıbrıs sorunu müzakerelerine ilişkin bilgilendirdiğini ve “Türk uzlaşmazlığı” nedeniyle müzakerelerden beklenen sonucu alamadıklarını öne sürdüğünü yazdı.

 

Alman milletvekillerine Güney Kıbrıs’ın, yükümlülüklerini yerine getirmesi önkoşuluyla Türkiye’nin AB’ye üyeliğine karşı olmadığını söylediğini belirten Tasu, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde” doğalgaz sondaj çalışmalarıyla ilgili “Türk tehditlerine” ilişkin görüş alışverişi de yapıldığını ifade etti.

 

Ekonomiyle ilgili olarak ise, ekonomik anlamda düze çıkılması için milletvekili maaşlarının düşürülmesiyle yola koyulduklarını söylediğini kaydeden Tasu, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda ise, güneş enerjisi sistemi ve rüzgar parklarıyla ilgili hükümet tarafından atılan adımlardan bahsettiğini söyledi.

www.kibrispostasi.com

12.10.2011

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR